Sofíju Vergaru uskoro gledamo u mini seriji „Griselda“
Sofíju Vergaru uskoro gledamo u mini seriji „Griselda“

Sofíju Vergaru uskoro gledamo u mini
seriji „Griselda“

Kolumbijska glumica Sofiía Vergara proslavila se zahvaljujući sitkomu Modern Family. Nakon poslednje sezone napravila je četvorogodišnju pauzu, a prvi projekat u kojem se pojavljuje nakon dužeg perioda stiže na Netflix 25. januara. Reč je o biografskoj krimi seriji Griselda – koja u fokus stavlja nekadašnju predvodnicu najmoćnijeg narco kartela u Majamiju – Griseldu Blanco.

O čemu se radi?

Griselda Blanco odrastala je u siromaštvu početkom pedesetih godina XX veka u Kolumbiji. Mučno detinjstvo ispunjeno nasiljem uticalo je umnogome na njen  životni put koji je odvodi dalje u Amerku. Privučena lakom zaradom počinje prvo da kreira lažne pasoše za švercere kokaina. A ubrzo i sama ulazi u mračno podzemlje šverca. Kako je vreme proticalo tako i Griselda postaje neprikosnovena narco predvodnica, a zbog surovih metoda pomoću kojih se rešavala neprijatelja i bivših supružnika dobija nadimak Crna udovica.

Osim kokainskog carstva koje se neprestano granalo tokom sedamdesetih i osamdesetih godina u Majamiju, Griselda Blanco se isticala u odnosu na svoje konkurente i po tome što je za šverc kokaina koristila takozvane mule (osobe koje prenose kokain u telesnim šupljinama), tačnije mlade i izrazito lepe žene, a neretko i decu. Na osnovu svih informacija i nesvakidašnjeg života kojim je živela ova žena sigurni smo da nas očekuje pravi krimi spektakl na Netflixu. A promotivne fotografije, glumačka ekipa i sam trailer idu u prilog tome.

Ko čini glumačku ekipu?

Život Griselde Blanco bio je predmet brojnih dokumentaraca i TV filmova, među kojima se ističe Cocaine Godmother, u kome je fatalnu Kolumbijku na malim ekranima oživela Catherine Zeta-Jones. U Netflixovoj mini seriji kroz šest epizoda Griseldin zlogkasni lik oteloviće Sofía Vergara. Osim nje glumačku ekipu čine  Desiree Alexandra Estrada, Orlando Pineda, Jose Velasquez. Dok je jedna od  uloga  dodeljena i kolumbijskoj regeton kraljica Karol G.

Učitati još
Zatvori