Kultna serija „Sex and the City“ uskoro na Netflixu?
Kultna serija „Sex and the City“ uskoro na Netflixu?

Kultna serija „Sex and the
City“ uskoro na Netflixu?

Na iznenađenje svih, upravo nas je dočekala vest da će kultna HBO serija Sex and the City uskoro postati dostupna na Netflix striming platformi. Naime, svih šest sezona, koje su se emitovale u periodu od 1998. pa sve do 2004. i iznedrile čak 94 epizoda, postaće dostupne praktično na konkurentskoj aplikaciji i to već početkom aprila ove godine.

Ovaj ugovor neće biti globalnog karaktera već će pojedina tržišta, poput američkog i svega nekoliko evropskih država, imati priliku da bindžuju na Netflixu jednu od najuspešnijih serija ikada snimljenih. Takođe, ugovor ne uključuje filmove, kao ni spin-off pod nazivom And Just Like That…

Međutim, ono što je zanimljivo jeste da je prodaja ove vrste uveliko popularizovana, te Sex and the City nije prvi slučaj. Naime, Warner Bros je uveliko prodao licencu Netflixu i za druge HBO projekte kao što su Band of Brothers, The Pacific, Six Feet Under, Ballers i True Blood. Sve serije i dalje su dostupne na HBO Max platformi.

Disney je načinio sličan korak sa projektima poput The Wonder Years, This is Us, White Collar, How I Met You Mother, Lost, Prison Break, Bernie Mac i Home Improvement. Reklo bi se da je ovo promišljen korak ka monetizaciji i rušenju tradicionalnih načela televizijskog prikazivanja serija koji su se do sada oslanjali da ekskluzivnost proizvođača koji su želeli da se njihovi projekti emituju isključivo na njihovim platformama.

Serija Sex and the City predstavlja svojevrsnu hroniku jednog vremena koja je popločala put modnoj industriji ka globalnoj popularizaciji i uvođenju tekstilne industrije u redove pop kulture. Njujorška kolumnistkinja Carrie Bradshow zaludela je celu jednu generaciju kako starijih žena, tako i mladih devojaka kojima je nakratko postala uzor pretežno stilski, a njen uticaj vidljiv je i dan-danas u nastojanjima da se lik održi na sceni kroz ne toliko uspešne projekte.

Foto: Instagram (@sexandthecitytv)

Učitati još
Zatvori