Stiže nam reboot filma White Men Can’t Jump
Stiže nam reboot filma White Men Can’t Jump

Stiže nam reboot filma White
Men Can’t Jump

Iz sveta filma stižu sjajne vesti, reboot kultnog ostvarenja White Men Can’t Jump ušao je u krajnju fazu postprodukcije. Pored toga izašao je i dugoočekivani trailer filma, a premijeru možemo očekivati već 19. maja.

U glavnoj ulozi naći će se rep muzičar Jack Harrlow, a na osnovu intervjua koji su nedavno dali Jack i režiser Calmatic, nova verzija sa sobom donosi drugačiji tempo koji će u većem delu biti prožet muzičkim momentima.

White Men Can’t Jump, 1992.

Prva asocijacija koja ukazuje na  kinematografiju prve polovine 90-ih, bez nekog većeg dvoumljenja po mišljenju mnogih jeste sportska komedija White Men Can’t Jump. Film nastao po ideji režisera Rona Sheltona sa sobom donosi duh jednog vremena, spontani humor i odlično uigrani duo Wesleya Snipesa i Woodya Harrlesona. Međutim, malo je poznato da su Snipes i Harrleson još osamdesetih započeli svoje karijere u filmu Wildcats u kome su igrali saigrače u školskom fudbalskom timu. Slučajno ili ipak namerno Shelton je ponovo spojio ovaj dvojac 1992. godine, a to je rezultiralo brojnim ikoničnim scenama, kojima se bez obzira na broj prethodnih gledanja, iznova vraćamo.

Podsećanje na radnju filma

Radnja filma White Men Can’t Jump odvija se na otvorenom košarkaškom terenu nadomak Venice Beach-a. Upravo na tom mestu upoznajemo afroameričkog košarkaša Sidney-a koji svoje vreme provodi igrajući rekreativno košarku i uz to zarađuje od opklada jer mu usled pada ekonomije samo taj vid lake zarade preostaje. Ubrzo mu se pridružuje i Billy, sitni prevarant, koji svoj izgled momka iz susedstva koristi kako bi ljude namamio da se klade na njegovu igru. On kao i Sidney košarku koristi za laku zaradu, ne bi li rešio kockarske dugove. Iako njihov odnos počinje konfliktom, kasnije se oni udružuju zarad zajedničkih prevara različitih uličnih meta. Ova ideja o udvajanju momaka različitog porekla, ujedno sa sobom donosi i jedan od najboljih filmova o prijateljstvu i međusobnom poštovanju.

Film je već tokom prve nedelje prikazivanja naišao na odličan prijem kod publike i zaradio u Americi od prodaje karata neverovatnih 14,7 miliona dolara – a tokom tridesetogodišnjeg prikazivanja stekao je status kultnog ostvarenja.

Reboot filma i uloge

S obzirom na to da je sve podložno cikličnoj putanji, od toga svakako ne odstupaju ni filmovi. Bilo je samo pitanje kada će na red doći da i film White Men Can’t Jump dobije svoj reboot, namenjen novim generacijama. Međutim, s obzirom na to da je vodeća uloga dodeljena našem omiljenom muzičaru Jack-u Harlow-u, mi se nikako ne bunimo zbog ove činjenice, štaviše nestrpljivo iščekujemo premijeru na popularnoj streaming platformi Hulu koja će desiti 19. maja. Pored Harlow-a koji će verovatno reprizirati ulogu koju je imao Woody Harrleson, u ulozi afroameričkog košarkaša Sidney-a, pojaviće se Sinqua Walls. Na osnovu informacija koje nudi sajt IMDb, u glavnim ulogama naći će se glumice, Laura Harrrier i Tamera Kissen, a najveće iznenađenje svakako dolazi u vidu Teyane Taylor, koja je u poslednje vreme pažljivo posvećena glumačkom pozivu.

Scenario i režija

Za scenario i režiju nove verzije filma White Men Can’t Jump zadužen je cenjeni režiser muzičkih spotova Calmatic.

Charles Kidd II poznatiji pod pseudonimom Calmatic je nadaleko poznat po izrazito specifičnom estetskom momentu koji prožima njegove spotove, a među najuspešnijim projektima koje je dosad radio ubrajaju se, spot za pesmu The Pressure, koju izvodi Jhené Aiko, zatim spot za pesmu Old Town Road velikom hitu Lil Nas X-a, a prošle godine uradio je veoma zapaženi muzički video za povratničku pesmu Kendrick-a Lamar-a, Rich Spirit. Na osnovu svega što smo naveli, možemo slobodno očekivati jednu ozbiljnu filmsku priču koja će imati sopstveni pečat.

Trailer filma možete pogledati ovde. 

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori