Pored tebe: Uoči beogradske premijere ekskluzivno sa snimanja novog filma Stevana Filipovića
Pored tebe: Uoči beogradske premijere ekskluzivno sa snimanja novog filma Stevana Filipovića

Pored tebe: Uoči beogradske premijere ekskluzivno sa snimanja novog filma Stevana Filipovića

Pored tebe je novi film Stevana Filipovića koji će biti prikazan 6. septembra u MTS Dvorani sa početkom u 20 časova. Pored tebe je nastavak filmova Hypnopolisa i reditelja Stevana Filipovića, nakon ostvarenja Pored mene (2015) i Šišanje (2010). Film Pored tebe drugi je deo trilogije započete pričom o razredu koji je proveo jednu noć zaključan u školi, bez interneta i mobilnih telefona.

Film Pored tebe je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Puli. Publici je već od ranije bila poznata muzička tema iz filma. U pitanju je italijanska partizanska pesma Bella Ciao u izvođenju Bojane Janković i aranžmanu Dude Bezuhe.

Uoči beogradske premijere ekskluzivno donosimo zanimljivosti sa snimanja zbog kog je Srbiju posetila i čuvena britanska glumica Miriam Margolyes. Starijoj publici je poznata iz filmova Martina Scorsesea a mlađoj iz serijala Harry Potter u kome tumači ulogu profesorke Sprout.

 

PORED TEBE stevan filipović mina nikolić film premijera

Pored tebe: O filmu

Da bi rešila misteriju nestanka druga iz razreda, mlada tabloidna novinarka Ksenija (Mina Nikolić) će morati da uđe u mutan svet kriminala, estrade i politike. Inspektor Vuk (Branislav Trifunović), njene dojučerašnje drugare iz razreda, i nju samu, vidi kao osumnjičene. Likove iz prvog dela zatičemo pet godina starije. Neki su ostali isti, neki već imaju porodice, neki su se, kao kameleoni, transformisali do neprepoznatljivosti.

 

PORED TEBE stevan filipović mina nikolić film premijera
PORED TEBE scene iz filma
PORED TEBE stevan filipović mina nikolić film premijera
Mirijam Margolis u Pored tebe

Korona je u jeku, a njena baka Vera, jedina porodica koju ima, bori se za život. Ksenija mora da bira, baka ili istina za kojom traga. Protagonistkinja filma, koju tumači glumica Mina Nikolić, široj publici poznata i kao učesnica Survivora, će morati da skine sve te maske. Ona će pokušati da sazna identitet ubice druga iz razreda, koji joj je bio izvor informacija za tabloid u kom radi. Kako dublje ulazi u istragu, stvari postaju komplikovanije, a ona postaje meta.

U glavnim ulogama su  Mina Nikolić, Miriam Margolis, Branislav Trifunović, Darko Ivić, Goran Jevtić, Nikola Rakočević, Isidora Simijonović, Nikola Glišić, Milica Majkić, Andrej Pipović, Svetlana Bojković, Miloš Petrović Trojpec…

PORED TEBE scene iz filma

Snimanje su pratile brojne zanimljivosti

Radnja filma je smeštena u vreme pandemije korona virusa, kada smo svi osetili kako izgleda biti zaključan i odsečen od sveta. Paradoksalno, internet je mnogima od nas bio jedini prozor u taj svet.

Posebnu kontroverzu, film je izazvao kritikom rijaliti programa. Istovremeno je kao učesnice angažovao upravo učesnice sa iskustvom boravka u rijalitiju. Ne sumnjamo da će zbog toga biti kritikovan, ali i hvaljen.

Film je još u produkciji izazvao pažnju svetske štampe zbog uloge baka Vere. Nju tumači britanska glumica i dobitnica BAFTA nagrade Miriam Margolis (Harry Potter, Doba nevinosti, Crna guja…).

 

 

Behind the Scene

Ekskluzivno za Journal, dobili smo priliku da zavirimo iza kamera Pored tebe i donosimo nekoliko upečatljivih trenutaka sa snimanja.

Sutrašnja premijera je rasprodata, ali prvi termin kada ga je moguće videti je već  7. septembar, kada će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

PORED TEBE scene sa snimanja
Mirijam Margolis Sa snimanja Pored tebe

Foto: Hypnopolis/Pored mene

Učitati još
Zatvori