Pet serija koje iščekujemo u 2023. godini
Pet serija koje iščekujemo u 2023. godini

Pet serija koje iščekujemo u 2023. godini

Sa početkom godine, počinje i odbrojavanje do zakazanih premijera novih serija koje želimo ispratiti.

Bilo da se radi o adaptacijama ili originalnim delima, ove godine nas čeka nekoliko zanimljivih ostvarenja. Tu su i debitantski izleti pojedinih muzičara u glumačke sfere, ali i povratak nekih poznatih imena. Ovo su serije i datumi koje bi trebalo da upišete u vaše kalendare, jer verujemo da će se čekanje isplatiti.

The Idol (HBO)

Ovaj pregled počinjemo sa verovatno najiščekivanijom serijom čija je premijera zakazana za 2023. U pitanju je rediteljski i glumački prvenac The Weeknda, kreiran u saradnji sa Sam Levinsonom, autorom serije Euphoria. Uz kanadskog glumca, naslovnu žensku ulogu tumači Lilly-Rose Depp. Trejler ne otkriva puno, a i dosadašnji sinposis je štur. Znamo da Abel tumači self-help gurua i lidera modernog kulta, dok je Deppova u ulozi njegove devojke, mlade pop zvezde. Njihova veza i život u Los Anđelesu podloga su na kojoj će se odvijati ostatak radnje. Datum premijere još uvek nije poznat, ali ćemo vas o istom izvestiti čim saznamo!

The Last of Us (HBO Max)

Zasnovana na istoimenoj video-igrici, The Last of Us apokoliptična je drama koja prati dešavanja u Americi nakon što je smrtonosni virus uništio živote mnogih i promenio svet u kojem stanovnici žive. Vodeći par, Joel and Ellie, koje tumače Pedro Pascal i Bella Ramsey, pokušavaju da nađu način kako bi se izborili sa posledicama distopijskih dešavanja koja su uzdrmala njima poznatu stvarnost. Seriju potpisuje Craig Mazin, autor mini-serijer Chernobyl, koja je zavredila brojne pozitivne kritike i reakcicju publike, zbog čega možemo očekivati produkciju visokog kvaliteta i ovog puta.  Serija premijerno počinje sa emotivanjem 15. januara.

Break Point (Netflix)

Od kreatora serije Formula 1: Drive to Survive, dolazi nam novi serijal Break Point, ovog puta posvećen drugom elitnom sportu – tenisu. Bićemo u prilici da posvedočimo kako izgleda život tenisera van terena, kao i način na koji se pripremaju – psihički i fizički – za značajne mečeve. Serija prati neke od najboljih aktivnih tenisera, kao i mlade nade ovog sporta koji su izdanke koji predstavljaju novu generaciju igrača. Snimajući tokom cele sezone, Netflixove kamere bile su u prilici da uhvate mnoge trenutke koje inače ne bismo bili u prilici da vidimo, a koji će značajno promeniti našu percepciju belog sporta i procesa pripreme koji se nalazi iza šampionskih uspeha. Serija izlazi 13. januara, neposredno pred početak prvog gren-slema sezone.

Poker Face (Peacock)

Od reditelja filmova Knives Out, dolazi nam serija Poker Face. Sa Natasha Lyonne u ulozi Charlie, serija prati glavnu junakinju koja poseduje nesvakidašnju sposobnost utvrđivanja kada neko govori laži. Tokom proputovanja na koje kreće, ona nailazi na mnoga strana lica i upoznaje se sa neobičnim zlodelima koja su počinjena na mestima u koje dolazi. Zahvaljujući svojoj pronicljivosti, ona pokušava da ih reši na različite načine. Bazirana na tzv. konceptu case-of-the-week serije, svake nedelje se upoznajemo sa novim likovima i novim misterijama koje Charlie oseća potrebu da razluči. Kao što smo već navikli kada je Rian Johnson u pitanju, očekuje nas humoristična drama i po koji neočekivani obrt.

Daisy Jones & The Six (Amazon Prime Video)

Zasnovana na istoimenoj knjizi Taylor Jenkins Reid, serija prati muzičku grupu iz 70-ih. Daisy Jones & The Six nalaze se na vrhu muzičkog sveta, nakon što su zadobili slavu izdižući se iz nepoznanice. Međutim, nakon rasprodatog koncerta u Čikagu, bend odluči da prekine svoj rad. Međutim, deset godina kasnije, članovi se okupljaju ponovo kako bi svetu otkrili istinu o svojoj karijeri, uspehu i svemu što ovi podrazumevaju. Posebno raduje što ćemo biti u prilici da vidimo debitantski glumački nastup Suki Waterhouse, uz druga poznata lica kao što je Sam Claflin. Premijera prve epizode zakazan je za 3. mart.

Učitati još
Zatvori