Novi nastavak “Igre gladi” stiže ove jeseni: Pogledajte zvaničan trejler
Novi nastavak “Igre gladi” stiže ove jeseni: Pogledajte zvaničan trejler

Novi nastavak “Igre gladi” stiže ove
jeseni: Pogledajte zvaničan trejler

Iako realnost sve više naliči na distopijsku fikciju koju je Suzanne Collins kreirala u u svojim romanima, to ne znači da nastavak franšize neće imati nešto novo da ponudi. Osam godina nakon što je okončana filmska franšiza Igre gladi, zasnovana na trilogiji američke autorke, ovog novembra stiže nam novi film iz istog serijala. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes je spin-off prethodne sage, pa radnja prethodi avanturama Katniss Everdeen.

Film stiže u holivudske bioskope 17. novembra, a konačno imamo i prvi trejler.

Kao i prethodna filmska ostvarenja iz serijala Igre gladi, i ovaj je zasnovan na romanu autorke Suzanne Collins. Junaci novog nastavka su Lucy Gray Baird i Coriolanus Snow, koje tumače mladi glumački dvojac, Tom Blyth i Rachel Zegler. Mlada Lucy započinje svoj pohod na 10. Igre gladi kao predstavnik Distrikta 12, a njen mentor u pripremama biće upravo Coriolanus Snow. Kako to obično biva, on se ubrzo zaljubljuje u svoju štićenicu, pa filmom ujedno pratimo pokušaje mlade junakinje da preživi okrutne izazove, ali i razvoj romanse.

Osim dvoje glavnih glumaca, istaknuta imena koja se pojavljuju u novom filmu su i Oskarovka Viola Davis, kao i zvezda serije Euphoria, Hunter Schafer.

igre gladi

Režiju filma potpisuje američki reditelj austrijskog porekla, Francis Lawrence, koji je fanovima franšize već poznat, s obzirom da je prethodno bio zadužen za tri nastavka – The Hunger Games: Catching Fire (2013), kao i oba dela The Hunger Games: Mockingjay (2014; 2015).

igre gladi

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori