„Nightbitch“: Da li je novi film konačna prilika za Amy Adams da osvoji Oskara?
„Nightbitch“: Da li je novi film konačna prilika za Amy Adams da osvoji Oskara?

„Nightbitch“: Da li je novi film konačna prilika za Amy Adams da osvoji Oskara?

Nightbitch je novi film u kome ćemo u glavnoj ulozi gledati Amy Adams. Film nastaje u produkciji studija Searchlight Pictures, a u bioskopima će se pojaviti ove jeseni. Slavna Amy Adams je čak šest puta bila nominovana za Oskara – da li će sa filmom Nightbitch konačno dobiti Zlatnu statuu? Donosimo detalje o ovom ostvarenju.

Nightbitch

Nightbitch je priča o ženi čija rutina života stay at home mame u predgrađu ubrzo počinje da je umara. Snažne emocije i osećanja koje joj majčinstvo budi ubrzo postaju previše za nju. Iznenada, postaje sve više i više uverena u to da se pretvara u psa.

Za sada, nemamo imena glavnih likova, ali znamo glumačku postavku. Pored Amy, gledaćemo Scoota McNairyja u ulozi supruga glavne junakinje koji je uvek na putu. U ulogama su i Mary Holland i Jessica Harper, a režiju i scenario potpisuje Marielle Heller. Marielle je poznata po filmovima kao što A Beautiful Day in the Neighborhood i Can You Ever Forgive Me?. Nightbitch je, inače, baziran na istoimenom romanu Rachel Yoder koji je, prema mišljenju kritičara, mračan i duhovit prikaz majčinstva.

Amy Adams

Amy Adams je jedna od najpoznatijih holivudskih glumica. Njen glumački talenat zavredio je čak šest nominacija za Oskara. Prvi put je bila nominovana 2006. za ulogu u filmu Junebug. Potom su usledile nominacije za film Doubt 2009. i The Fighter 2011. 2013. godine nominovana je za ulogu u filmu The Master, a već sledeće za American Hustle. Poslednji put je bila nominovana 2019. i to za film Vice.

Mnogi se šale i govore da je Amy Adams ženski Leonardo DiCaprio, koji je pre 2016. i pobede za film The Revenant bio nominovan četiri puta. Leonardo je sa petom nominacijom konačno kući poneo Zlatnu statuu – a da li će to Amy uspeti sa sedmom? Njen talenat govori da je za Oskar odavno bilo vreme – želimo joj sreću.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori