Počeo je besplatan onlajn filmski maraton na platformi Moj OFF
Počeo je besplatan onlajn filmski maraton na platformi Moj OFF

Počeo je besplatan onlajn filmski
maraton na platformi Moj OFF

Strane platforme za gledanje filmova, poput Netflixa i HBO-a su svima već poznate, a i MUBI sve više ljudi koristi. Međutim da li ste znali da i kod nas postoji nešto slično (sa pojednako bogatim katalogom)? Moj OFF je platforma na kojoj možete gledati brojna ostvarenja domaćih i stranih autora, kako novijeg datuma, tako i klasike koje je inače gotovo nemoguće pronaći online. Zato nas posebno raduje što će od 1. do 31. avgusta na ovoj platformi biti održan besplatan onlajn letnji filmski maraton. Samo u utorak, 1. avgusta, bićete u prilici da pogledate nagrađivano ostvarenje Broker, reditelja i scenariste Hirokazua Koreede.

aftersun (2022)

Journal preporučuje

Za besplatno gledanje biće dostupno preko 60 ostvarenja igranog i dokumentarnog filma različitih žanrova, svetova i emocija. Među njima su naslovi poput Aftersun, koji smo gledali (i voleli) na prošlogodišnjem Festivalu autorskog filma. Osim ostvarenja škotske rediteljke, na Moj OFF se nalaze još neka ostvarenja sa 28. FAF-a, poput nagrađivanog francuskog filma Sen Omer, te portugalskog ostvarenja Alma Viva koje će vas očarati intimnim prikazom odnosa bake i unuke. Tu su i Bergmanovo ostrvo, prospektivne francuske rediteljke Mije Hansen-Løve, kao i ostvarenje sa Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, C’mon C’mon.

Na programu će se naći i naslovi kao što su Summer of 85, Ubistvo svetog jelena, Aferim!, Žena Čajkovskog, Joyland, Džoni Dep: Kralj kulta, ali i mnogi drugi. Na platformi će u svakom trenutku moći da se pogleda 30 filmova, a program će biti svakodnevno ažuriran.

Save the date

Gledaoci će samo prvog dana festivala imati priliku da pogledaju film Broker reditelja Hirokazua Korede. Sniman u Južnoj Koreji film prati priču mlade žene koja jedne kišne noći ostavlja svoju bebu na pragu crkve. Novorođenče kupe dvojica muškaraca koji kradu napuštene bebe kako bi ih prodavali roditeljima koji su spremni dobro da plate. Kada se mlada žena, puna kajanja, vrati u crkvu, otkriva nezakoniti posao i odlučuje da se pridruži muškarcima kako bi pronašla najbolje usvojitelje za svoju bebu.

Japanski reditelj Hirokazu Koreda, čiji je film Kradljivci iz 2018. u Kanu nagrađen Zlatnom palmom, a u kategoriji za Najbolji inostrani film nominovan za nagradu Oskar, donosi ostvarenje koje američki dnevni list Washington Post hvali kao film čije se najmračnije teme socijalne disfunkcije i pukotina, pretvaraju u bajku iznenadne slatkoće.

Platforma Moj OFF nastala je 2020. godine, u jeku pandemije, sa idejom da prikaže izvrsna ostvarenja prikazana na nekom od svetskih i domaćih festivala, koja imaju kratak bioskopski život ili nikada nisu prikazana, i koja su teško dostupna na vodećim streaming platformama.

Foto: PR / Profimedia / IMDb

Učitati još
Zatvori