Još jedan film sa Bradom Pittom našao se na Netflixu: Pogledajte ga ukoliko niste do sada
Još jedan film sa Bradom Pittom našao se na Netflixu: Pogledajte ga ukoliko niste do sada

Još jedan film sa Bradom Pittom našao se na Netflixu: Pogledajte ga ukoliko niste do sada

Netflix, iako poznat po novim serijama i filmovima, i te kako ume da proslavi one iz prethodnih godina. Tako sada svedočimo pojavi u kojoj je akcioni horor iz 2013. sa Bradom Pittom u glavnoj ulozi trenutno na drugom mestu na Netflixovoj listi najgledanijih filmova. Time je film World War Z iza sebe ostavio sva četiri filma The Hunger Games.

Ono što je zajedničko ovim filmovima jeste to da odgovaraju istom žanru a to je distopijski, akcioni, naučnofantastični žanr. Izgleda da se publika na Neflixu zasitila filmova koji govore o slavi, novcu, biznisu i ljubavi te sada želi da vidi smak sveta.

Film World War Z nije jedini primer da ova striming platfirma može ponovo da oživi neka ostvarenja. Kao što smo već ranije ispratili, slična situacija se dogodila i sa filmom Four Good Days. U ovom ostvarenju glavne uloge igraju Mila Kunis i Glenn Close. Ukoliko se ovaj trend nastavi, režiseri novih ostvarenja mogli bi da dobiju i dodatnu konkurenciju u vidu filmova za koje se verovalo da su završili svoje.

Po čemu je tačno drugačiji World War Z

Ovo ostvarenje nije bez razloga ponovo oživljeno. Reč je o adaptaciji istoimenog romana koji je napisan još pre sedamnaest godina. Autor romana je Maks Bruks, a roman prati priču ljudi koji moraju da žive u svetu zombija. Ne zvuči vam tako interesantno? Čekajte da odgledate film.

Film poseduje sjajnu glumačku postavu koju, pored Brad Pitta čine Mireille Enos, James Badge Dale, Matthew Fox, Fana Mokoena, David Morse, Elyes Gabel. Svi trenutno aktuelni glumci koji su udružili su svoje snage te 2013. godine i učestvovali u kreiranju filma koji izgleda može da parira i današnjim ostvarenjima.

Režiser ovog filma je Marc Forster inače poznat po apokaliptičnim ostvarenjima od kojih vredi spomenuti film Finding Neverland.  I ovo ostvarenje prati odličnu gčimačku postavu a glavne uloge igraju Johnny Depp i Kate Winslet.

Najnovije ostvarenje ovog režisera jeste već proslavljeni film A Man Called Otto u kojoj Tom Hanks ima glavnu ulogu.

Streaming servisi menjaju svet filma

Kako smo već napomenuli, ovo nije prvi put da je Netflix uspeo da proslavi neki stariji film. Ono što je dobro po publiku jeste to što ćemo i dalje imati priliku da otkrivamo filmove, a ne samo da se fokusiramo na one nove. Sa druge strane, jasno je koliko broj pregleda utiče na cenu filma. Kako će se nova ostvarenja sada takmičiti kada, kao što smo već spomenuli, imaju još veću konkurenciju. Kako god da ovaj trend oživljavanja starih filmova utiče na filmsku industriju, verujemo da ostalima prija dodatna slava. Na kraju, kome ne bi bilo drago da dobije dodatne pohvale za nešto što je odradio godinama unazad?

Učitati još
Zatvori