Dočekali smo! Film „Mala sirena“ stiže u bioskope, donosimo sve o kultnoj adaptaciji
Dočekali smo! Film „Mala sirena“ stiže u bioskope, donosimo sve o kultnoj adaptaciji

Dočekali smo! Film „Mala sirena“ stiže u bioskope, donosimo sve o kultnoj adaptaciji

U septembru prošle godine i zvanično je najavljeno snimanje adaptacije kultne bajke Hansa Kristijana Andersena – Mala sirena. Prva adaptacija ovog dela snimljena je davne 1989. godine, da bi nedugo zatim mala sirena Ariel postala omiljeni Disney junak mališana i odraslih širom sveta. Zahvaljujući reditelju Robu Marshallu, poznatom po radu u Broadway musical-u u Čikagu, Mala sirena dobila je i svoj drugi igrani film nakon čak trideset godina.

Glavne uloge dodeljene su slavnim holivudskim glumcima, mladoj Halle Bailey koja tumači Ariel, tu su još Melissa McCarthy koja tumači „zlu vešticu“ Ursulu, Javier Bardem koji je dobio ulogu kralja Tritona i oca mlade Ariel.

Ono što je veoma specifično kod ovog filma jeste to što je u cilju što realnijeg prikazivanja adaptacije, veliki deo kadrova reditelj sa glumcima snimao pod vodom. Snimanje se odvijalo na prelepim obalama italijanskog ostrva Sardinija.

Prikazivanje jednog od najiščekivanijih igranih ostvarenja ove godine, Mala sirena zaživeće od 25. maja na reperotarima domaćih bioskopa širom zemlje. Kultna adaptacija filma biće dostupna i u sinhronizovanoj i u originalnoj verziji.
Halle Bailey as Ariel in Disney / Photo courtesy of Disney. © 2022 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Dobro poznati glasovi glumaca i pevača najavljuju uzbudljivu domaću sinhornizaciju

Kao što smo već istakli, za domaću publiku film će se prikazivati i u originalnoj i sinhronizovanoj verziji. Glasove likovima u sinhronizovanoj verziji pozajmili su muzičari i glumci domaće scene. Mladi vokal Irina Arsenijević tumači omiljeni lik svih devojčica, sirenu Arijel, dok se u ulozi princa Erika našao Dušan Svilar. Glas kralju Tritonu pozajmljuje Đorđe David, a lik nezaboravne Ursule interpretira Tijana Dapčević. Zabavnog galeba Skatla i čuvenog krabu Sebastijana tumače pevačica Edita Aradinović i glumac Milan Tubić.

Glasovi dobro poznatih domaćih glumaca i pevača navode nas da pogledamo i animiraniu i originalnu verziju! Ukoliko ne planirate film da gledate dva puta, savetujemo da se na vreme odlučite koja će verzija biti najinteresantnija vama.

Photo courtesy of Disney. © 2023 Disney Enterprises
Photo courtesy of Disney. © 2023 Disney Enterprises

Prisetite se radnje filma i pripremite svoj mermaid look koji ćete poneti na premijeru

Mala sirena je poznata i voljena priča o Arijel, prelepoj i temperamentnoj mladoj sireni koja žudi za avanturama. Najmlađa i najneposlušnija ćerka kralja Tritona, svakodnevno čezne da sazna nešto više o svetu na površini mora. Nakon što jednog dana dospe do same površine ona se zaljubljuje u energičnog i dobrodušnog mladića, princa Erika. Međutim, sirenama zabranjeno da komuniciraju sa ljudima. To ne sprečava Arijel koja odlučuje da prati svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom Ursulom koja joj pruža šansu da oseti život na zemlji, stavljaući time u opasnost krunu njenog oca kao i sam njen život. Verujemo da devojčice i devojke širom sveta već čeznu za mermaid look-om. A kako biste bili potpuno u elementu tokom još jedne ekranizacije Andersenove bajke, možda ćete poželeti i da se obučete kao Mala sirena.

Photo courtesy of Disney. © 2023 Disney Enterprises

Trailer za film objavljen je pre mesec dana i do sada broji čak 14 miliona pregleda na YouTube platformi. Ukoliko vas zanima sneak peak ovog filma, pravo je vreme da i vi odgledate trailer i steknete utisak koji će, sigurni smo, osvojiti srca svih generacija.

Foto: Photo courtesy of Disney. © 2023 Disney Enterprises

Učitati još
Zatvori