Fake fashion in frames: Kad su junakinje serija i filmova nosile lažne dizajnerske torbe
Fake fashion in frames: Kad su junakinje serija i filmova nosile lažne dizajnerske torbe

Fake fashion in frames: Kad su junakinje serija i filmova nosile lažne dizajnerske torbe

Kada gledamo neke od filmova ili serija u kojima junaci ponosno nose dizajnerske torbe i druge aksesoare, očekivali bismo da su u pitanju originalni komadi – zar ne?

Međutim, kako se ispostavlja, a često iz logističkih razloga (čitajte: budžetskih), to ipak nije slučaj. Ne samo to, nego su nas prevarile junakinje od kojih smo to najmanje očekivali – posebno kada uzmemo u obzir da su njihovi karakteri, u velikoj meri, bili zasnovani upravo na činjenici da nose komade luksuznih modnih kuća.

Mean Girls i njihove fake Louis Vuitton

Iako su junakinje kultnog filma Mean Girls dolazile iz porodica koja su zasigurno mogle da priušte prave Louis Vuitton torbe, produkcijska kuća ipak nije. Tako možemo videti da Regina George i Cady Haron u nekoliko navrata nose modele iz čuvene kolekcije modne kuće nastale u kolaboraciji sa japanskim umetnikom Takashijem Murakamijem. Saradnja je otpočela dolaskom Marca Jacobsa u Pariz, samo godinu dana pre nego što će Mean Girls stići u bioskope.

Stoga, Regina i Cady nose primerke iz prvih kolekcija jedne od najdugovečnijih saradnji između jednog savremenog umetnika i luksuznog modnog brenda. Od multihromatskih LV logoa, do motiva iz japanske tradicije, kroz ovaj kreativni spoj nastali su neki od najprepoznatljivijih – i najkopiranijih – dizajnerskih aksesoara.

Carrie Bradshaw i njena fake Birkin

U jednoj od epizoda serije Sex and the City, pratimo Samanthu i Carrie dok zalaze sumnjivim delovima grada kako bi kupile lažne Fendi torbe iz gepeka jednog prodavca. Iako, sledom nesrećnih okolnosti, od kupovine ipak odustaju, izgleda da kostimografkinja i stilistikinja Patricia Field ipak nije odustala od ovog načina nabavljanja aksesoara. Zato u jednoj od kasnijih epizoda možemo videti Carrie kako šeta ulicama Njujorka noseći veliku Birkin torbu u jarkoplavoj boji. Torba je, kako je Sarah Jessica Parker, otkrila godinama kasnije – bila kopija čuvene Hermès kreacije. Tada su se Pat i Sarah odlučile za ovaj aksesoar ne toliko kako bi upotpunile autfit, koliko da bi sakrile trudnički stomak glumice, s obzirom na to da junakinja koju tumači u tom trenutku – nije bila trudna.

No, ovime se nameće pitanje – kako smo kroz šest sezona serije Sex and the City nebrojano puta videli popularnu četvorku noseći dizajnerske torbe i druge komade – šta je od svega toga bilo pravo?

dizajnerske torbe

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori