„Eric“ je trenutno najgledanija Netflixova miniserija. Pogledali smo je u jednom danu
„Eric“ je trenutno najgledanija Netflixova miniserija. Pogledali smo je u jednom danu

„Eric“ je trenutno najgledanija Netflixova miniserija. Pogledali smo je u jednom danu

Trenutno najgledanija serija na Netflixu je nova miniserija Eric. Reč je o kriminalističkoj drami, delom zasnovanoj na istinitom događaju. Najpoznatije ime je sigurno Benedict Cumberbatch koji ima jednu od glavnih uloga. Čim je izašao prvi trailer, jedva smo čekali da pogledamo seriju jer je izgledala kao još jedan zanimljiv Netflixov projekat. Binge-ovali smo svih šest epizoda i evo šta mislimo.

Eric

O čemu je reč?

Vincent Anderson (Cumberbatch) je lutkar koji je napravio mega-popularnu dečju emisiju Good Day Sunshine. Narcisoidan je, alkoholičar, ima problema u braku i neizmerno je kreativan. Svet mu se sruši kada jednog dana na putu do škole, nestane njegov devetogodišnji sin Edgar (Ivan Morris Howe). Pun krivice jer je on trebalo da ga isprati do škole tog dana, Vincent se teško nosi s nestankom i postaje nemoguć i svadljiv. U očaju, uhvati se za Edgarove crteže Erica, plavog čudovišta, a zatim opsesivno krene da radi na kreiranju lutke uveren da ako uspe Erica da dovede na TV, Edgar će se vratiti.

Istovremeno s Vincentom, pratimo i priču njegove supruge Cassie (Gaby Hoffman), glavnog detektiva Michaela Ledroita (McKinley Belcher III) koji još uvek ne može pustiti slučaj nestanka jednog mladića od pre deset meseci.

Eric

Svako traži svoje mesto

Osim samog slučaja, s obzirom na to da je smeštena u 80-e u Njujorku, Eric zapravo donosi pregled tog vremena kroz rast kriminala, epidemiju beskućnika, AIDS i homofobiju. Sve to se povezuje uz Edgarov nestanak i popratne kriminalne radnje koje detektiv Ledroit istražuje. Eric postavlja pitanje gde su zapravo prava čudovišta? Iako daje uvid u širu sliku društva tog vremena, serija priča priče običnih ljudi, bilo da je reč o detetu, gej Afroameričkom detektivu, ženi u nesretnom braku, beskućnicima u podzemlju ili ocu koji se bori s demonima. Ono što smo izvukli od Erica je da svako traži svoje mesto u ovom haotičnom svetu.

Eric

Iako je reč o mračnoj miniseriji, Eric je lagana za binge-ovanje. Cumberbatch je izvrstan u svojoj ulozi oca koji pomalo gubi dodir sa stvarnošću, a odlično ga prati i Hoffman. Njihove scene bračnih svađa jedne su od najuverljivijih koje smo gledali, toliko da pomislite da su zaista u braku koji se raspada. Nismo odrasli u Njujorku 80-ih, ali možemo reći kako je i njegova vibrantnost uspešno dočarana i odličan je setting za jednu ovakvu priču. Kroz šest epizoda se takođe vrlo skladno ubacuju razne društvene teme koje se nikada ne čine forsirane. Sve je jako autentično, od izgleda Njujorka do glume i najmanjih uloga.

Ako već niste, toplo preporučujemo da pogledate Erica tokom narednih dana. Trailer donosimo u nastavku:

Tekst preuzet sa: Journal.hr.

Foto: IMDb; YouTube

Učitati još
Zatvori