HBO doneo odluku: Ipak neće biti druge sezone serije „The Idol“
HBO doneo odluku: Ipak neće biti druge sezone serije „The Idol“

HBO doneo odluku: Ipak neće biti druge
sezone serije „The Idol“

Da će serija The Idol prouzrokovati brojne kontroverze, postalo je jasno još pri emotivanju prvih epizoda na Festivalu u Kanu. Reakcije publike su potom bile pomešane nakon što je serija stigla i na platformu HBO, pa se spekulisalo o potencijalnom nastavku. Ipak, iz produkcijske kuće su sada potvrdili: druge sezone ipak neće biti.

Kako se navodi u saopštenju predstavnika HBO-a, koje je preneo američki medij Deadline, „The Idol je bio jedan od najprovokativnijih projekata na kojima je HBO radio“ – međutim, nakon mnogo razmatranja, zajedničkom odlukom kuće, producenata i kreatora, serija se neće nastaviti drugom sezonom.

Serija The Idol jedna je od najintrigantnijih ostvarenja dašanjice koja na prvo (pa i drugo) gledanje nije pokupila simpatije publike, ali je zato ostvarila gotovo milionske preglede. Nezadovoljstvo gledalaca usmereno je ka svemu onome što Sam Levinson, reditelj serije, zapravo jeste – neprijatne intimne scene, likovi koji otelotvoruju najkontroverznije tajne ljudske prirode i sve to upakovanu u dobru estetiku, još bolju kostimografiju i soundtrack-ove koje ne slušamo samo u seriji. Reklo bi se da je Euphoria bila samo lagana priprema Levinsona. Bilo kako bilo, do kraja sezone ostalo je još samo četiri epizode, a u medijskim krugovima se šuška da se druga sezona ipak dešava.

Druga runda

Iako su prvobitno objavljene informacije kako je projekat The Idol zamišljen kao mini serija limitiranog broja epizoda, priča o pop zvezdi, čiju ulogu tumači Lily-Rose Depp, i mračnom podzemlju Holivuda na čelu sa vođom svojevrsnog kulta, kojeg glumi The Weeknd, možda se neće završiti u naredne četiri epizode. HBO se oglasio naglašavajući da odluka o drugoj sezoni još uvek nije zvanično donešena, što bi značilo da unatoč lošim kritikama ova striming platforma nije spremna da se tako lako odrekne serije.

Ispostavilo se kako je serija The Idol bila zaista skup projekat i da je na samo šest epizoda HBO izdvojio čak 75 miliona dolara. Takođe, smatra se da je posledica „naduvanog budžeta“ ponovljeno snimanje nakon što kreatori, Sam Lenvinson i Abel Tesfaye aka The Weeknd, nisu bili zadovoljni originalnom premisom prvobitne rediteljke Amy Seimetz.

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori