Dodela Emmy nagrada: Ove 3 serije su dobile najviše priznanja
Dodela Emmy nagrada: Ove 3 serije su dobile najviše priznanja

Dodela Emmy nagrada: Ove 3 serije su
dobile najviše priznanja

U noći sa ponedeljka na utorak, 12. na 13. septembar, održana je 74. svečana dodela Emmy nagrada. Ceremonija je održana unutar grandioznog Microsoft Theater-a u Los Andjelesu, a voditelj je bio komičar Kenan Thompson.

Nakon što je dve godine zaredom svečanost bila podređena posebnim uslovima održavanja zbog borbe sa pandemijom, najspektakularniji događaj u svetu projekata za male ekrane vratio se svom uobičajenom formatu.

Ekipa serije White Lotus

Top tri serije:

O nagradama je odlučivalo 20 hiljada članova Američke akademije televizijskih umetnosti i nauka (ATAS), koja je osnovana 1946. godine.

Najboljom komedijom ponovo je proglašena serija Ted Lasso, najbolja drama je Succession, dok je nagrada za najbolju limitiranu seriju pripala humorističko-dramskoj antologijskoj seriji White Lotus.

Emmy
Zendaya prima nagradu

Ko je ostvario pobedu u glavnim glumačkim kategorijama?

U glumačkim kategorijama nagrada za najboljeg dramskog glumca po prvi put je pripala seriji van engleskog govornog područja. Njom je nagrađen Lee Jung-jae za svoj ulogu u megahitu Squid Game.

Preostali dobitnici u kategorijama glavnih glumaca su:

Najbolja glumica u dramskoj seriji

Zendaya (Euphoria)

Najbolja glumica u humorističnoj seriji

Jean Smart (Hacks)

Najbolji glumac u humorističnoj seriji

Jason Sudeikis (Ted Lasso)

Najbolja glumica u limitiranoj seriji ili TV filmu

Amanda Seyfried (The Dropout)

Najbolji glumac u limitiranoj seriji ili TV filmu

Michale Keaton (Dopesick)

 

Jennifer Coolidge

Dve dame, dve posebne nagrade

Korisnike društvenih mreža posebno je obradovalo što je nagrada za najbolju sporednu glumicu u kategoriji limitirane serije ili TV filma pripala Jennifer Coolidge. Ovo je prva velika nagrada u karijeri ove legendarne komičarke.

Televizijsku istoriju ispisala je glumica Sheryl Lee Ralph koja je, osvojivši nagradu za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji Abbott Elementary, postala tek druga crnkinja kojoj je to pošlo za rukom.

Ko je iznenađenje večeri?

Na ovogodišnjoj dodeli nagrada Emmy zlatnu statuu kući je ponela i pevačica Lizzo, čiji je show Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrl, na iznenađenje mnogih, nagrađen za najbolji reality program.

Ipak, prema televizijskim kritičarima su očekivani pobednici ovoga puta zaista i pobedili. Cela lista dobitnika dostupna je ovde.

Pored spektakularne nagrade, Zendaya nas je oduševila i svojim modnim kombinacijama (da, presvukla se za afterparty). Mi ne možemo da odlučimo koja nam je favorit, a vi?

Tekst je preuzet sa sajta Journal.hr

Foto: Instagram,Profimedia

Učitati još
Zatvori