Talas biografskih filmova: Na red su stigli George Michael i Michael Jackson
Talas biografskih filmova: Na red su stigli George Michael i Michael Jackson

Talas biografskih filmova: Na red su stigli
George Michael i Michael Jackson

Svojevrsna najezda biografskih filmova ne jenjava, iako ne pronalazimo opravdan razlog tome s obzirom da je problematika ovog žanra upravo u nedoslednom prikazu života najvećih svetskih zvezda. Nedavno smo odgledali I Wanna Dance With Somebody film posvećen najuticajnijem ženskom vokalu Whitney Houston i najavljenom filmu o Amy Winehouse, sad su nas dočekale vesti o navodnim predstojećim kinematografskim ostvarenjima – biografski filmovi o Georgeu Michaelu i Michaelu Jacksonu.

Biografski filmovi

Daily Mail pre samo nekoliko dana najavio da je visokobudžetni biografski film o Georgeu Michaelu u pripremi i da je porodica odobrila ovaj projekat. Međutim, kako to obično biva porodica se u saopštenju javnosti ogradila rekavši da ne zna ništa o takozvanom biografskom filmu i da njihovo odobrenje neće dobiti u svakom slučaju.

U izveštaju Daily Mail-a pisalo je i da će lik Georgea Michaela igrati zvezda serije White LotusTheo James.

Profimedia

Nešto malo konkretnija vest dolazi u vezi sa početkom snimanja biografskog filma o kralju pop muzike Michaelu Jacksonu. Poznato je da će film režirati Antoine Fuqua, a da scenario potpisuje John Logan koji iza sebe nosi tri nominacije za Oskara i filmove poput Gladiator i Skyfall.

Produkcijski studio Lionsgate da će u filmu biti prikazani svi aspekti života Michaela Jacksona.

Profimedia

Photo credit. Profimedia

Učitati još
Zatvori