Rumor has it: Alexander McQueen konačno dobija svoj biopic
Rumor has it: Alexander McQueen konačno dobija svoj biopic

Rumor has it: Alexander McQueen
konačno dobija svoj biopic

Nakon što je sve modne entuzijaste obradovala vest o novoj mini dokumentarnoj seriji o francuskom dizajneru Christianu Dioru, procurele su informacije o dugonajavljivanom biografskom filmu o još jednoj modnoj legendi. U pitanju je Alexander McQueen, a njegov biopic najavljivan je još (davne) 2016. Sedam godina producent Damian Jones nije se zvanično oglašavao, da bi bas upravo dočekale svojevrsne spekulacije koje se kreću u pravcu prikazivanja života i karijere britanskog dizajnera na velikom ekranu.

Šta se promenilo?

Producent dugonajavljivanog (i iščekivanog) biografskog filma koji nastoji da prikaže ono što je Alexander McQueen u svojoj suštini bio, ostao je pri prvobitnoj zamisli, a ono što se promenilo za ovih sedam godina jeste tim ljudi okupljenih oko Damiana Jonesa. Naime, 2016. režuserska palica bila je prepuštena britanskom filmmakeru Andrewu Haighu, da bi njegovu ulogu ipak zauzeo Oliver Hermanus.

Hermanus je poznat po filmovima Shirley Adams (2009), Beauty (2011), The Endless River (2015), Moffie (2019) i Living (2022). Za film Beauty osvojio je Queer Palm Award na Filmskom festivalu u Kanu 2011. Ono što zaisugurno znamo jeste da Hermanus prvo trrva da završi rad na adaptaciju romanse The History of Sound u kojoj glavne uloge tumače Paul Mescal i Josh O’Connor. Da li će možda neko od njih dvojice otelotvoriti lik britanskog dizajnera ili će pak uloga pripasti Jacku O’Connellu, kojem je prvobitno namenjena, ostaje da saznamo.

Alexander McQueen

Alexander McQueen

Alexander McQueen bio je britanski dizajner koji je svojim umećem postavio modnu kuću Givenchy na listu najuticajnijih brendova današnjice, a na čelu kreativnog direktora bio je od 1996. pa sve do 2001. Ono što je interesantno, istomeni brend Alexander McQueen osnovao je pre nego što je stupio na poziciju vizonarskog predvodnika francuke kuće, a njegova etiketa važi za jednu od najmoćnijih u sferu haute couturea. Ekstravagantnost je nosio u sebi, a njegova tragična smrt 2010. pogodila je celu industriju.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori