Poznat datum premijere filma “Air“ koji je režirao Ben Affleck
Poznat datum premijere filma “Air“ koji je režirao Ben Affleck

Poznat datum premijere filma
“Air“ koji je režirao Ben
Affleck

Kako smo ranije govorili, ne tako slučajni sneakerhead Ben Affleck režirao je biografski film o jednom od najuticajnijih sportskih brendova, Jordan, koji je konačno dobio zvaničan naziv Air. Takođe, nedavno je objavljen i datum premijere koja je zakazana za 5. april tekuće godine, a nakon toga biće dostupan na Amazon Prime Video platformi. Koautor scenarija je Matt Damon.

Radnja filma smeštena je u period osamdesetih godina, a Ben i Matt uloge su podelili među sobom. Matt Damon tumačiće lik izvršnog direktora Sonny Vaccara, dok će Affleck igrati suosnivača brenda sportke opreme Nike, jednog jedinog Phila Knighta. Takođe, ostatak glumačke ekipe uključivaće niz poznatih lica poput Chrisa Tuckera, Jasona Batemana, Viole Davis i Marlona Wayansa.

Film Air vraća nas u period kada je Vaccaro krenuo, uslovno rečeno, na dugo putovanje kako bi stekao poverenje Jordanove porodice, trenera i najbližih saradnika sa namerom da ubedi tada veoma mladu NBA zvezdu u usponu Michaela Jordana da potpiše partnerski ugovor, koji je danas obezbedio Nike-u poziciju najvećeg brenda sportske odeće i obuće.

Podsećamo da smo priču o gorepomenutom filmskom ostvarenju započeli nakon niza paparaco fotografija na kojima se Ben Affleck pojavljuje u konvencionalnim dad next door fitovina i limitiranim Air JordanDunk Low patikama.

Photo credit. Profimedia

Učitati još
Zatvori