Filmski maraton: Audrey Hepburn – filmovi kojima se rado vraćamo
Filmski maraton: Audrey Hepburn – filmovi kojima se rado vraćamo

Filmski maraton: Audrey Hepburn –
filmovi kojima se rado vraćamo

Još jedan vikend, još jedno veče provedeno izbegavajući dogovorene planove kako bismo ostali kući uz neki dobar film. Međutim, mi imamo nešto bolje u planu. Zašto se zaustaviti na jednom filmu, kada ovo veče možete pretvoriti u pravi vikend movie maraton. The theme? Legendarne uloge Audrey Hepburn kojima se rado vraćamo. Stoga, donosimo vam naš vodič kako bi jedan dobar Audrey Hepburn filmski maraton trebalo da izgleda, sa naših pet odabranih naslova.

Roman Holiday (1953)

1. Roman Holiday

Počinjemo ovaj filmski maraton onako kako treba, s jednim od naših Audrey Hepburn favorita. Roman Holiday je dobro poznata ljubavna priča o zaštićenoj princezi koja u potrazi za potrebnom promenom svakodnevnice, beži od svojih staratelja i zaljubljuje se u američkog novinara u Rimu. Znate već, the usual. Ovaj film, kao i mnogi drugi Audrey filmovi, postavio nam je nerealno visoka očekivanja za ljubav, a šarmantni novinar koji će nas sprovesti kroz Rim dok je čitava vojska u potrazi za nama, ni u najavi.

Love in the Afternoon (1957)

2. Love in the Afternoon

Ako pokušamo da zaboravimo na veliku razliku u godinama u ovom filmu, Love in the Afternoon je ultimativna I can fix him romatična komedija, iako je Audrey u tome imala više sreće nego što mi to obično imamo. Ženskaroš srednjih godina postaje fasciniran ćerkom privatnog detektiva koji je unajmljen da ga zarobi sa ženom klijenta. I dalje, malčice smo na ivici po pitanju naše gorenavedene brige, ali ovaj film nekako uspeva da nas pridobije kao jedna od najsimpatičnijih romansi pedesetih. Pariz u poslepodnevnim časovima, ko može da ih krivi?

Charade (1963)

3. Charade

Cary Grant i Audrey Hepburn, da li je potrebno još nešto da kažemo? Ova drama/misterija turns romantična komedija, našla se kao neizostavni dodatak našeg večerašnjeg maratona. Pariz je pun misterije i romanse kad Reginu progoni nekoliko muškaraca koji žele ukradeno bogatstvo njenog ubijenog muža. Ona traži pomoć od šarmantnog stranca, ali biva upletena u svet laži. Ah, we’ve been there Regina.

Funny Face (1957)

4. Funny Face 

Smatramo da bi svaki dobar filmski maraton trebalo da sadrži barem jedan mjuzikl, stoga, sledećeg na redu imamo film Funny Face. Muzička romantična komedija o improvizovanom modnom snimanju u knjižari koji donosi otkriće novog modela. Za razliku od svoje kasnije uloge u filmu My Fair Lady, ovde Hepburn sama peva svoje pesme, čineći ovo njenim prvim mjuziklom.

Breakfast at Tiffany's (1961)

5. Breakfast at Tiffany’s

Znali ste da vam ovo sledi. Last but certianly not least, ovaj vikend movie maraton završavamo kultnim filmom Breakfast at Tiffany’s gde Audrey Hepburn tumači legendarnog lika Holly Golightly. Nije važno koliko smo puta odgledali ovaj film, sa razlogom mu se uvek vraćamo. Mladi pisac upoznaje ekscentričnu lepoticu i beznadežno se zaljubljuje u nju? Count us in. Samo budite sigurni da ćemo baš svaki put pevušiti zajedno sa Audrey reči moon river, wider than a mile

Foto: IMDB, audrey.hepburn

Učitati još
Zatvori