„3 body problem“: Ukoliko ste fanovi popularne serije „Game Of Thrones“, sigurno ćete voleti i ovu
„3 body problem“: Ukoliko ste fanovi popularne serije „Game Of Thrones“, sigurno ćete voleti i ovu

„3 body problem“: Ukoliko ste fanovi popularne serije „Game Of Thrones“, sigurno ćete voleti i ovu

Fanovi popularne serije Game of Thrones, mislimo da ćete biti oduševljeni da konačno pogledate nešto slično. Naučno-fantastična serija, pod imenom 3 Body Problem uskoro stiže na Netflix streaming platformu. Kreatori serije su David Benioff, D.B. Weiss, i Aleksander Woo, koji su ujedno i kreatori popularne serije Game of Thrones. Bazirana na istoimenoj knjizi, autora Cixina Lia, serija će debitovati 21. marta sa osam epizoda.

3 Body Problem - IMBD

Knjiga je objavljena 2008. godine i smatra se jednim od velikih modernih klasika naučne fantastike. Netflix je imao ozbiljan zadatak. Prema zvaničnom opisu Netflixa, radnja prati priču mlade žene u Kini 1960-ih godina čija sudbina odjekuje kroz prostor i vreme do današnjice. Kada se zakoni prirode neobjašnjivo razviju pred njihovim očima, grupa povezanih briljantnih naučnika udružuje se sa neustrašivim detektivom kako bi se suočili sa najvećom pretnjom u istoriji čovečanstva. Nije ni nama najjasnije, ali ne sumnjamo da će vam ova priča preokupirati svu pažnju, te nećete ustati iz kreveta dok sve epizode ne odgledate. Zašto to mislimo? Zato što polažemo nade u kreatore serije  Davida Benioffa i D.B. Weissa, kao i Aleksandera Wooa. Ako je sudeći po gledanosti Game of Thrones-a, ova serija će takođe biti hit.

3 Body Problem - IMBD/ Netflix

Šta znamo?

Napet i intrigantan teaser nas stvarno navodi da sa nestrpljenjem isčekujemo datu seriju. Radnja obuhvata dugačak timeline i razne kontinente  – od Kulturne revolucije u Kini 1960-ih godina, do današnjih ulica Oksforda u Engleskoj i sedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku. Glumačku postavu čine Benedict Wong, Jess Hong, Eiza González, John Bradley ( kojeg ste gledali u Igri prestola) i mnogi drugi. Ono što je posebno interesantno je da su izvršni producenti serije, pored drugih, i Brad Pitt i Rosamund Pike.

Iako je priča naučno-fantastična, teme serije se i te kako dotiču ljudskih priča sa kojima publika može da rezonuje. Beinoff je istakao da je ovo  priča o ljudskosti, i borbi ljudskog roda sa naizgled nerazrešivom misterijom koja prerasta u potpunu egzistencijalnu krizu. Namera kreatora serije je bila da glumačku postavu čine ljudi iz svih delova sveta kako bi prikazali zajedništvo koje se ogleda u globalnoj borbi za opstanak.

Učitati još
Zatvori