Tri zlatna pravila za ulazak u klubove u Berlinu i tri kluba koja preporučujemo da posetite
Tri zlatna pravila za ulazak u klubove u Berlinu i tri kluba koja preporučujemo da posetite

Tri zlatna pravila za ulazak u klubove u Berlinu i tri kluba koja preporučujemo da posetite

Klabing je način života, i to ne tako zdrav način, ali i dalje specifičan način. Od odevanja, poznavanja muzike, sposobnosti da se uživa, izdržljivosti pa sve do majndseta koji zahteva volju da se ne odustaje od noćnog života, pa skoro nikada. Dok se neki u tridesetima odriču klabinga, neki počinju tek tada da ga žive. Noćni život prihvata sve, dobre i loše, tužne i zadovoljne, sumorne i otkačene. Možda je u tome njegova čar. Grad koji definitivno ima najbogatiji noćni život (pored Beograda) je definitivno Berlin. Njihovi klubovi su toliko „puni“ da je po računicama, na samom ulazu u startu odbijeno čak 60% onih koji pokušaju da uđu. Kod njih se, ulazak u klubove pretvara u pravu ratnu strategiju sa full opremom. Mi smo saznali sve o njihovim trikovima, a verujte nam njih možete primeniti gotovo svuda.

PRAVILO BROJ 1: Oblačite se u skladu sa mestom

Okej, znamo da vam nismo otkrili toplu vodu. Naravno da ćete pre svakog noćnog izlaska uskladiti svoj outfit mestu. Međutim, ono što možete da uradite kako nikako ne bi bili odbijeni jeste da zaista iskopirate čitav vajb. Ukoliko je reč o fanki mestu, oblačite se što otkačenije. Ako ipak odlazite u underground noćni klub zaboravite na hipsterske komade i birajte dark fazon. Idite u ekstreme koji god da je stil u pitanju, samo nikako, ali nikako nemojte biti obični.

PRAVILO BROJ 2: Pojavite se najranije u ponoć

Da li ste znali da u velikim noćnim klubovima, smene kreću tek u 22h a obezbeđenje na vratima ne pušta ljude koji dođu odmah po otvaranju. To im sugeriše samo da ćete isto tako rano i otići, da niste pravi klaberi i da ste došli tu da izvidite situaciju. Takođe, mišljenja su da ste dosadni i da bi trebalo da se zagrevate na kućnom partiju punom kul ljudi koji u klub dolaze najčešće tek oko 1h ujutru nakon što su se prethodno dobro zagrejali. Ranoranioci ubijaju vajb, nemojte biti ranoranioci. Sa druge strane, ukoliko dođete previše kasno, za vas možda više neće biti mesta. Sve je stvar tajminga, sve što važi za život važi i za klabing.

PRAVILO BROJ 3: Naučite da komunicirate sa „izbacivačima“

Možete ispuniti oba prethodna pravila, obući se kao da ste spremni za najbolju noć u vašem životu, pojaviti se tačno na vreme, i opet, biti odbijeni na ulazu. Zašto? Obezbeđenje, ili popularno izbacivači imaju posao da nanjuše vaš karakter. Ukoliko delujete kao osoba koja bi mogla da napravi problem (i to važi za oba pola) u klub verovatno nećete ući. Parvilo je, ozbiljna faca, bez puno zapitkivanja i pričanja, na vratima se pojavljujete kao da ste došli na kasu u obližnjem marketu. Ponašate se kao da to radite svaki dan i kao da nema ničega posebnog kod vas zbog čega vas ne bi pustili. Ukoliko ipak budete odbijeni, pravljenje scena neće vam pomoći, a obezbeđenje će verovatno upamtiti vaš lik i tada ste ga ugasili.

Ukoliko ste u ovaj tekst ušli kako biste saznali i nešto o popularnim Berlinskim klubovima, imamo sjajna mesta u koja bi svakako trebalo da pokušate da uđete.

Berghain / Sveti gral elektronske muzike

Ovo je najpoznatiji klub u Berlinu, ako ne i u čitavoj Evropi. Reč je o napuštenoj zgradi koja se uveče pretvara u … pa ostavljamo vam da samo zamislite. Za ulazak u ovaj klub zadužen je Sven Markard, savetujemo da izguglate ovo ime. A ukoliko uspete da uđete, na vaš telefon biće zalepljena traka kako ne biste mogli da fotografišete. Kao što vidite, na njihovom Instagram profilu nema ni jedne fotografije, a sad znate i zašto.

KitKat / Za one koji vole lateks

Ovaj klub odličan je predlog za one koji vole da nose što manje odeće. Ujedno i mesto koje prihvata sve, baš sve. Ukoliko se pojavite u lateksu, ulazak vam je zagarantovan. Smatramo da na osnovu ovih informacija već možete da steknete utisak o kakvom mestu je reč. Berlin je definitivno grad za klabing.

@kitkat

Der Visionare

Minimal postaje novi Acid tehno, mislimo na popularnost žanra. Ukoliko ste pobronik minimala, ovaj klub u Berlinu nemojte nikako da propustite. Ovo mesto najpopularnije je za vreme letnje sezone i veoma liči na klubove u Beogradu. Ukoliko ste ljubitelj bašte i klabinga na reci, Der Visionare je još jedan razlog da ih posetite.

@Club_Der_Visionare
@Club_Der_Visionare

Tri pravila i tri kluba, što se nas tiče spremni ste za klabing u Berlinu. Do tada, družimo se u domaćim klubovima koji iz godine u godinu mogu da pariraju i najboljim evropskim.

 

 

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori