Vodimo vas na tri profila koji vintage predmetima daju novi život
Vodimo vas na tri profila koji vintage predmetima daju novi život

Vodimo vas na tri profila koji vintage
predmetima daju novi život

Svesni smo da danas, više nego ikada, živimo u sferi brzog. Brza moda, brza hrana, instant druženja… Prosto, ritam svakodnevice nam nameće takav stil života, i koliko god se trudili da prihvatimo i prigrlimo slow living koncept, moramo da priznamo da kad tad i sami u tome fejlujemo.

Upravo zbog toga, kada pronadjemo neki vintage aspekt, u kojem se ne samo propagira već i živi omiljeni nam od svih trendova slow living/slow buying, Journal ekipa je tu da isti prigrli. I podrži. Još ako je reč o lokalnim malim vintage  brendovima, say no more..  Eto nama inspiracije za novi članak. A vama ostavljamo ideje za autentičan, personalizovani poklon za nekog vama dragog, ili sebe.

Jer znate kako to ide, ko ne voli sebe….

0.1 Fleka / flekaconcept

Kako i njihov sam Instagram description kaže: A place or feeling of belonging. Online shop koju čine pažljivo birani predmeti koji su izabrani na nekoj od pijaca i flee marketa, a kojim je Fleka ekipa udahnula novi život i dala im drugu šansu. Paleta Fleka boja je šarena, autentična i pastelna.  Ono što je neverovatno jeste da sam pogled na njihov feed odiše nekom svežinom. Od svećnjaka obojenog vatrenim nijansama, do prolećnih kompleta keramičkih vaza u komplementarnim pastel bojama. Sve je tu. I sve je raznovrsno, a ujedno stilski sinhronizovano. Na vama je da oživite proleće u vašem domu i kažete DA bojama i DA starim novitetima.

@flekaconcept
/ @flekaconcept /
/ @flekaconcept /
/ @flekaconcept /
/ @flekaconcept /
/ @flekaconcept /

0.2 Remake Home  | Porcelain & Gifts

Remake Home brend nastao je 2009. godine. Od tada je prevalio dug put od kreativnih intervencija na vintage korišćenom porcelanu, do dizajniranog porcelanskog posuđa i detalja za kuću koje je vredno generacijskog nasleđivanja. Samo ćemo reći da nas njihov rad, kao i sami proizvodi, oduševljavaju kroz svaki korak razvoja brenda.

Crne tufnice, zlatni elementi, prepoznatljiv stil islikavanja figura i crteža, začinjeni najoriginalnijim natpisima koje smo videli na kućnoj dekoraciji – to je njihov brend DNK.

Stoga posetite njihov atelje na adresi Gundulićev venac 24 ili njihov e-shop i izaberite sebi jutarnju coffee or tea šoljicu sa natpisom koji vam najviše leži.

Mi biramo primerak I kiss better than I cook, iz očitih razloga. U slučaju da vi izaberete onu za veću porciju svima omiljenog braon napitka naslovljenu stilskim fontom sa Fuck off -razumećemo vas u potpunosti. Pogotovo ako vas vidimo sa njom u prvim jutarnjim satima.

/ @remakehome /
/ @remakehome /
@remakehome
/ @remakehome /
/ @remakehome /

0.3 ПРЕВОЉЕНО • PRELOVED    

Estetika koju mladi brend Превољено gaji i nudi je ono što naša enterijer duša ište! Sve, od celokupnog asortimana proizvoda, prezentacije istih na drustvenim mrežama kao i načina kojim nam pokazuju kako da sa pažljivo biranim vintage komadima upotpunjujemo moderne enterijere.

Sve to nas navodi da pošaljemo odmah poruku vlasnicima brenda sa tekstom kupljeno! Dok se suzdržavamo od prebrzog trošenja sa naših bankovnih računa na korist ovog brenda, zadovoljavamo se oduševljem naših gostiju Превољено šampanjac čašama. Uz to se i lažno saosećamo sa njima kada shvate da iste ne mogu da nabave za svoju kućnu kolekciju.

 

Da li želite espresso šoljice za koje ne možete da procenite da li se bolje uklapaju uz vaš novi Nespresso aparat ili mermernu trpezarijsku ploču? Ili kupujete poklon vazu drugarici za useljenje za koju ste sigurni da ide fenomenalno uz tek stavljene tapete? Ceo asortimana pažljivo biranih proizvoda Превољено brenda nudi vam najbolje od kombinacije novog i starog.

Kako sam naziv brenda najbolje opisuje celokupnu ideju, ne samo ovog već generalno vintage home decor koncepta, birajte komade koji nose utkan element duše preloved momenta. Potom ih kombinujte u vašim savremenim enterijerima. A po uzoru i instrukcijama ovog brenda, videćete da će oni postati prevoljeni u vašim domovima brže nego što ste se nadali.

@prevoljeno_concept
/ @prevoljeno_concept /
/ @prevoljeno_concept /
/ @prevoljeno_concept /
/ @prevoljeno_concept /

photo. Instagra

/ / @flekaconcept

/ / @remakehome

/ / @prevoljeno_concept

Učitati još
Zatvori