The Shipping Box Bag: Pogledajte najnoviju kreaciju koju je predstavio dizajner Nikolas Bentel
The Shipping Box Bag: Pogledajte najnoviju kreaciju koju je predstavio dizajner Nikolas Bentel

The Shipping Box Bag: Pogledajte najnoviju kreaciju koju je predstavio dizajner Nikolas Bentel

Šta bi se desilo kada bi spojili svakodnevno sa visokom modom? Kada bi ugledali naizgled nezanimljive predmete i zamislili ih u ulozi pravog fashion statement-a.  Upravo ova pitanja postavio je sebi 28-godišnji dizajner iz Njujorka, Nikolas Bentel. Dizajner i umetnik posvetio je svoju umetničku karijeru kreativnom redizajniranju najobičnijih svakodnevnih predmeta.

Sa ciljem da uzme nešto svakodnevno i učini to uzbudljivim, Bentel se nada da će svojim kreacijama inspirisati ljude da  razmišljaju.

Dizajner Nikolas Bentel

Ko je Nikolas Bentel?

Nikolas je umetnik i dizajner koji stvara proizvode i komade koji angažuju gledaoce da promene ugao gledanja na svoje svakodnevne predmete. Bentel je dobio zahtev od brendova da stvori uzbudljiva, čudna i privlačna iskustva spajajući metode dizajna proizvoda, reklamiranja i umetnosti.

Student Univerziteta Kolumbija vidi stvaranje ovih neobičnih proizvoda i modnih komada kao neku vrstu jezika koji mu daju moć izražavanja. Posvetio je svoju praksu pričanju priča kroz dizajn svakodnevnih predmeta kojima, osim što je cilj da zaintrigiraju, imaju i za cilj da nasmeju.

The Shipping Box Bag

Nedavno je objavio svoju najskoriju kreaciju The Shipping Box Bag koja izlazi danas, 21. jula.

Napravljena od veganske kože, torba u obliku kutije za poštu dolazi u dve opcije. Kupci mogu da kupe torbu sa unapred odštampanim UV nalepnicama ili da kupe praznu torbu koja dolazi sa vinil nalepnicama za potpuno prilagođavanje i kreativnost.

Kao i kod prethodnih Nikolas Bentel dizajna, u pitanju je limited edition kreacija kojih će biti samo 200 komada. The Shipping Box Bag je osmi projekat dizajnera u okviru njegove serije proizvoda za pripovedanje priča.

The Pasta Bag

Kreacija dizajnera koja je privukla ogromnu pažnju i divljenja u trenutku kada je izašla bila je The Pasta Bag. 

Tokom najbrutalnijih meseci pandemije, u jeku lockdown-a, rođena je prva torba u obliku kese za testeninu. Bentel je uhvatio sebe kako gleda u kutiju testenine Barilla dok je kuvao svoju 100. činiju pena, i odlučio da ponovo zamisli kutiju u obliku nečeg malo uzbudljivijeg.

Na ovaj način, Nikolas Bentel započeo je svoj umetnički put pretvaranja svakodnevnih predmeta u komade visoke mode. Objekti mogu da služe funkciji, ali njihova glavna namera je da ispričaju priču.

Obe ove torbe, kao i ostale dosadašnje kreacije dizajnera, možete naći na njegovom zvaničnom sajtu.

Foto: Nikolas Bentel Studio

Učitati još
Zatvori