Stigla nam je Mercedes Benz x Acte TM kapsulna kolekcija
Stigla nam je Mercedes Benz x Acte TM kapsulna kolekcija

Stigla nam je Mercedes Benz x Acte
TM kapsulna kolekcija

Nemački proizvođač automobila ne prestaje da nas iznenađuje ove godine. Mercedes je izgleda odlučio da ozbiljno zađe u modnu industriju počevši od Balenciaga maske za lice proizvedene u saradnji sa Mercedes-AMG F1 primenjene nauke. Danas nas je pak dočekala vest o kolaboraciji Mercedes Benz x Acte TM koja je iznedrila ACC01 kapsulnu kolekciju izrađenu od recikliranog fabričkog Mercedes-Benz materijala.

Umetnički studio u Berlinu i gigantski proizvođač automobila za svoju ACC01 kapsulnu kolekciju koristili su tekstil koji se primenjivao u okviru Mercedes-Benz proizvoda, a sada predstavlja otpad. Da li vam priča zvuči poznato?

Tako je, ponovo razgovaramo o održivom načinu proizvodnje. Rekli bismo da je ovo vid upcycling metode, s obzirom da je saradnja starim oblicima tekstila podarila nov život.

Kolekcija sadrži 28 komada redizajnirane odeće. Modularni komadi projektovani su na način da mogu da se kombinuju tako što se nadograđuju. Mercedes-Benz x Acte TM odevni predmeti proizvedeni su u saradnji sa inovativnim berlinskim modnim brendom Kucharska.

Učitati još
Zatvori