Sneak peek u novu Jacquemus x Nike kolekciju
Sneak peek u novu Jacquemus x Nike kolekciju

Sneak peek u novu Jacquemus x
Nike kolekciju

Kada je na modnim portalima izašla vest o kolaboraciji poznatog francuskog dizanjera Simona Porte Jacquemusa i sportske kuće Nike svi su se naprosto oduševili. Reč je o dizajneru čiji rad pratimo godinama, a u posljednje vreme je jedan od glavnih autoriteta kada govorimo o novim trendovima. Mini torbice u svim bojama su preplavile streetstyle scenu i predmet su žudnje svim zaljubljenicima u modu. Osim toga, street wear scena je postala vodeća kada govorimo o trendovima, a new luxury je praktično zamenio glamur. Stoga, od ove kolaboracije očekujemo mnogo i jako joj se veselimo.

Jacquemus nameće nove trendove

Sportska odeća je odavno uzela maha u smislu njene modne uloge. Izašla je iz okvira fukncionalnosti, a postala deo streetstyle scene. U tom smislu imamo brojne kolaboracije vrhunskih dizajnera sa sportskim kućama. Patike koje su doslovno na listi čekanja, a neke su dobile i kultni status. Percepcija mode se promenila i nove generacije su donele svežinu, stoga su tpatike postale IT komad koji svi želimo. Osim toga, u modi su i sporski modeli naočra. Ribarski šeširi, ribarske sandale samo su neki od komada koji su popularni ove sezone. Nike i Jacquemus pripremaju zajedničku kolekciju koja će se u prodaji naći 28.6., ali su u međuvremenu izašli modeli patika koji će biti prisutni u novoj kolekciji.

Moramo da priznamo da smo se oduševili jer su patike vrlo jednostavne, a posebne. Prisutne su dve boje, bež i smeđa i reč je o nijasama koje se lako kombinuju. Patike su kombinacija glatke i brušene kože, a mali zlatni Nike znak im daje dodatnu dozu unikatnosti. Reč je o sporskim patikama koje će se moći nositi na sve kombinacije. Možemo ih zamisliti na ženskim odelima ili dugim haljinama. Jako lepo će se uklopiti i na teksas kombinacije koje su ove sezone hit. Ne možemo dočekati izlazak cele kolekcije i verujemo da će se vrlo brzo rasprodati.

Foto: Instagram, IMAX

Učitati još
Zatvori