Saradnja Kanye Westa i modne kuće Balenciaga zvanično završena, evo šta smo saznali
Saradnja Kanye Westa i modne kuće Balenciaga zvanično završena, evo šta smo saznali

Saradnja Kanye Westa i modne kuće Balenciaga zvanično završena, evo šta smo saznali

U prošlonedeljnoj najavi YEEZY Gap Engineered By Balenciaga dropu, zaboravili smo da istaknemo tezu o Westu i njegovoj nepostojanosti. Sve što je lepo kratko traje, pa tako i saradnja dva jeen-yuhsaDemne Gvasaliae i Kanye Westa.

YEEZY Gap Engineered by BALENCIAGA

Ye x Demna

Ye je kontaktirao Demnu u martu prošle godine sa željom da zajedno učestvuju u realizaciji YEEZY Gap projekta. Filozofija rada se tada zasnivala više na isprobavanju i stilizovanju, a manje na konstruisanju kolekcije. Iako je u tom trenutku kreativni direktor modne kuće Balenciaga bio zauzet izradom svojih modela, Demna je osećao potrebu da bude uz Kanyea kako bi formirali čvrstu osnovu YEEZY Gap estetike na kojoj bi u budućnosti bio izgrađen brend. Da bi ubrzali proces dolaze do Engineered By Balenciaga dela. Prototipovi kolekcije su se projektovali u Balenciaga studiju u Parizu i Cirihu. Demna i Kanye su u protekloj godini razmenili hiljade fotografija i ideja. Tokom jednog razgovora West je objasnio da želi tkaninu koja je u isto vreme lagana i topla, a ne proizvodi nikakav zvuk. Nešto poput najlona, ali nije najlon, što je veoma teško, skoro nemoguće, tehnički proizvesti.

YEEZY Gap Engineered by Balenciaga
YEEZY Gap Engineered by Balenciaga
YEEZY Gap Engineered by Balenciaga
YEEZY Gap Engineered by Balenciaga

Uloga modne kuće Balenciaga  na izradi YEEZY Gap projekta zvanično je okončana. Kreativni direktor brenda istakao je da je njihovo partnertsvo za Kanye Westa ipak samo prvi korak i da mu je bila potrebna polazna osnova. Podsećamo prva saradnja dva kreativca dogodila se još 2015. godine. Kanye West i Demna Gvasalia zajedno su radili na Yeezy Season 1 kolekciji.

yeezy season 1, foto: profimedia

 YEEZY Gap Engineered by Balenciaga in-store iskustvo

Protekli vikend obeležilo je lansiranje in-store YEEZY Gap Engineered by Balenciaga kolekcije. Na Times Squareu se u četvrtak ujutru odigrao pravi Broadway show. Procenjuje se da je oko sto ljudi čekalo da se vrata Gap radnje otvore. Unutrašnjost je bila pretvorena u neku vrstu crne pećine isprekidane digitalnim ekranima. Takođe, 24 ogromne industrijske vreće napunjene odećom bile su poređane u dva duga reda. Ovaj launch uključivao je i iskustvo uvođenja koncepta mobilnih igara koje je dizajnirao Demna. Igrice su omogućavale fanovima da se avatariziraju i od glave do pete obuku u YEEZY Gap Engineered by Balenciaga komade. Takođe, u odabranim Gap radnjama komadi iz kolekcije bili su postavljeni u crne kombije kao i ogromne crne kontejnere. 

Vest da je rad kretivnog direktora modne kuće Balenciaga na YEEZY Gap projektu završen, ne znači da se dodatni komadi iz  YEEZY Gap Engineered by Balenciaga  kolekcije u narednim mesecima neće naći u odabranim Gap radnjama. Umesto toga, ova informacija sugeriše da možemo da očekujemo novo YEEZY Gap poglavlje kao i potencijalno engineered by partnertsvo sa drugim brendom ili entitetom. 

YEEZY Gap Engineered by _________

 (popuni prazninu)

Učitati još
Zatvori