Dizajnerka Sami Miró kreirala jakne za američki olimpijski tim ritmičke gimnastike u saradnji sa – Nike Women
Dizajnerka Sami Miró kreirala jakne za američki olimpijski tim ritmičke gimnastike u saradnji sa – Nike Women

Dizajnerka Sami Miró kreirala jakne za američki olimpijski tim ritmičke gimnastike u saradnji sa – Nike Women

Olympics, but make it fashion.

Američka dizajnerka Sami Miró dobila je priliku koja se ne odbija – da dizajnira jakne za olimpijski tim ritmičke gimnastike.

Ova disciplina jako je popularna na Olimpijskim igrama, a učesnice uvek imaju vrlo zapažene kostime. Jakne, koje je dizajnirala u saradnji sa Nike Woman, (naravno) nisu deo uniforme u kojoj će sportistkinje nastupati. One su deo kompletnog stajlinga i savršen imidžni detalj koji, još jednom, spaja modu i sport.

Simbioza mode i sporta

Nike Woman ogranak u poslednje vreme deo je raznih modnih kolaboracija. Vlasnice modne kuće The Attico su u saradnji sa njima lansirale limitirani par Cortez kožnih patika u okviru svoje nove kolekcije. Sada, pred Olimpijske igre, otkrivena je ekskluzivna saradnja sa američkom dizajnerkom Sami Miró.

Satenske bomber jakne u off-white boji prezentovane su na socijalnim mrežama pre par dana. Gimnastičarke su odradile set promotivnih fotografija, a sa pratiocima je podeljen i sam proces nastanka ovog komada. Talentovana dizajerka izjavila je da je ovo za nju velika čast, ali istovremeno i velika odgovornost.

Devojke iz američkog tima ritmičke gimnastike oduševljene su jaknama i ponosno će ih nositi na otvarajućoj ceremoniji u Parizu ovog meseca. Odbrojavanje do OI ‘24 može da počne.

Olimpijske igre i modna eskpresija – tim koji dobija

Sportisti na Olimpijske igre dolaze da se takmiče, ali i da prezentuju sebe kroz ovaj najveći sportski događaj na planeti. Mlade generacije sigurno ne znaju da je legendarni dizajner Issey Miyake davne 1992. godine dizajnirao olimpijske uniforme za sportiste iz Litvanije.

Poznati trkači uvek su imali neki upečatljiv modni detalj, a Michael Johnson je 1996. godine trčao u zlatnim Nike patikama.

Olimpijada bi, pored samog čina takmičenja, trebala da i sportistima i gledaocima pruži određen deo zabave. Modni izražaj oduvek je bio najjača vizuelna karika pojedinca i ono po čemu, osim sportskih rezultata, ostaje upamćen. Radujemo se modnim pričama koje nas očekuju ovog jula, na najvećem sportskom igralištu sveta.

Foto: Instagram / @samimirovintage / @samimiro

Učitati još
Zatvori