Oduševila nas je Chanel revija koja odaje počast kultnom classic dizajnu
Oduševila nas je Chanel revija koja odaje počast kultnom classic dizajnu

Oduševila nas je Chanel revija koja odaje
počast kultnom classic dizajnu

Modna kuća Chanel sinonim je za klasiku i pomno odabranu estetiku koja nas iz godine u godinu ponovo zadivljuje. Modna kuća koja je osnova 1910. godine proizvela je komade koji su ušli u istoriju. Njihovi modni dodaci su toliko popularni, da s vremenom dobivaju na vrednosti. Ovoga puta za couture reviju pozvali su Xaviera Veilhana, koji to radi po drugi put. U bajkovitom prostoru Étrier de Paris, modeli su zablistali u čarobnim kreacijama kakve samo ova modna kuća može ostvariti.

Chanel
Chanel

Chanel oda dizajnu iz 1930-ih godina

 

Zaobljena ramena, geometrijski uzorci, odela i duge couture haljine podsećaju na estetiku tridesetih godina prošlog veka, a posebno na komade koje je Mademoiselle Chanel dizajnirala.  Što se tiče nakita, tu su nebeski elementi iz porodične kolekcije Haute Joaillerie 1932. koji se savršeno slažu s velikim svečanim siluetama. Još jedna počast istoriji kuće, a posebno prvoj i jedinoj kolekciji Bijoux de Diamants koju je 1932. stvorila Coco Chanel. Kada govorimo o materijalima prisutan je tvid koji možemo smatrati Chanelovim zaštitnim znakom, a njihova ženska odela od tvida klasikom koji nikada neće izaći iz mode. Dugo iščekivani trenutak svake Chanelove revije je venčanica koju je ovaj put obeležena sa Jill Kortleve.

U neverojatnoj besprekornoj haljini bez naramenica , pojačanoj šalom koji joj je prekrivao ramena i moderan top, muza kuće zatvorila je reviju Chanel Haute Couture jesen/zima  noseći besprekornu mašnu. Komadi koje je modna kuća prikazala na pisti, odali su počast konjičkom centru u kojem se revija održala, a neki su modeli ženstvenu odeću upotpunili šeširima širokog oboda i debelim kaubojskim čizmama.

Prvi look, odvažna kelly zelena jakna i suknja, postavili su izrazito ležeran ton za ono što je usledilo, uključujući duge metalik kapute, poslovne setove i pantalone u kapri stilu. Nakon što se revija završila, posetitelji su izašli natrag kroz Veilhanovo geometrijsko igralište gde su ih čekali automobili. Ovog puta staza je zamenjena finim peskom s Maldiva. Bajkovitost trenutka i produkciju koja svaki puta iznova očara, možemo zahvaliti modnoj kući Chanel koja se uvek drži visoko na modnom tronu.

Foto: Chanel

Učitati još
Zatvori