Ekskluzivno za Journal nova kolekcija dizajnera Roberta Severa
Ekskluzivno za Journal nova kolekcija dizajnera Roberta Severa

Ekskluzivno za Journal nova kolekcija
dizajnera Roberta Severa

Robert Sever je istaknuti hrvatski dizajner koji nam je još davne 2001. godine predstavio svoju prvu kolekciju. Kaže da su ‘vojnički stav’ i snažam fokus razlozi zbog kojeg je sve ove godine preživeo na modnom tržištu. Verne klijentkinje pridobio je prepoznatljivom estetikom koju spaja sa novim idejama i modelima. Naime, skoro mesec dana nakon velike samostalne revije „Forever… I love you“ u atmosferi koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, brand predstavlja vizuale za kolekciju koje je dizajner snimio na lokacijama u Budimpešti. Dvadeset jedan vizual nastavak je priče koju je Robert započeo kroz samu kolekciju, a nadovezuje se na imaginarnu priču o mađarskoj princezi koja beži s Romima. S obzirom da je reč o spektakularnoj kolekciji, dizajneru smo postavili ključna pitanja koja se odnose na kolekciju i njegov rad koji je u modnom smislu impresivan.

 

robert sever
robert sever
robert sever

Odakle ste crpeli inspiraciju za novu kolekciju? Opišite nam nove modele.

Kolekcija „Forever… I love you“ je dijamant u kruni 21. godine rada branda, i s posebnom pažnjom smo je stvarali. Svaka odluka izašla je iz sati i sati provedenih razmišljajući o svakoj odluci, šavu,  vrpci, o kombinaciji čipke, plisea- ovo je bio smer svega onoga sto smo stvarali. Kolekcija se stvarala vrlo planski, ciljano, gotovo studiozno, tražeći poveznicu između svakog looka, boje, teksture.

Svih 40 total lookova koje smo prikazali pomno su smišljeni u detalj. Nekada smo u hodu menjali, dodavali ili oduzimali ali naša baza je uvek bila ista… kako stvoriti predivnu nosivu odeću koja funkcioniše savršeno na reviji, fotografiji, a da pritom svaki artikak bude poseban, a da se lagano uklopi u estetiku naših klijentkinja.

robert sever
robert sever
robert sever

Kako je izgledalo snimanje nove kampanje i zašto baš Budimpešta?

Ta je ideja bila moja stilistička kreativna inspiracija, pa mi je bilo sasvim logično da sam za lokaciju izabrao Budimpeštu, koja je svojom lepotom dala savršen karakter celoj priči. Osim toga, to je moj najdraži grad, čijim se ulicama, bogatoj baroknoj arhitekturi i istoriji stalno vraćam- i lično, a i kao kreativac.

Želeo sam da fotografije izgledaju monumentalno, sa širokim kadrovima koji su prepuni lepote pojedinih arhitektonskih objekata, u simbiozi s krupnijim kadrovima u kojima se vide bogati detalji odeće i nakita koji stvaramo, kao i Anina posebnost, koja je bila ključna za ovu kampanju. Kampanja se snimala tri dana i imali  smo sreću da možemo snimati na svim zamišljenim lokacijama, od samog Budimskog dvora, preko Trga ispred zgrade mađarskog parlamenta, ulaza u Operu- sam grad nas je dočekao raširenih ruku i dao mi da ga fotografišem kroz svoju viziju. Za mene je u ovom slučaju grad karakter, kao i sam model. Ovom kampanjom moja vizija kolekcije „Forever…I love you“ je potpuna.

robert sever
robert sever
robert sever
robert sever

Vaš nakit je poznat i ima raskošnu estetiku, na kakve outfite ste zamislili da se isti kombinuje?

Nakit, kao i sve vizualne odluke prepuštamo našim klijentkinjama i njihovoj inspiraciji.  Kroz styling kolekcije nudimo neke sugestije, našu ideju kako bi nešto moglo izgledati, ali sve ostalo s radošću prepuštamo njima. Zaista verujem u individualnost i izražavanje iste kroz oblačenje i moj zadatak je da ženama osiguram da bi imale predivnu odeću, ali sve ostalo je njihov izbor. Naše krune svu već 8 godina najtraženiji nakit koji je izašao iz naše radionice, i redovno nam se javljaju žene koje ih nose na sve načine.

robert sever
robert sever
robert sever
robert sever

Koji vam je omiljeni komad iz nove kolekcije?

Teško mi je odabrati samo jedan komad, ali bih rado izdvojio suknju na kojoj su tri nedelje radile četiri osobe. Svaki cvet je rađen od latica tankog organdina koji je ručno sečen, slagan u kompoziciju pa vezen malim perlama, našivan na bazu suknje s milion detalja. S tom suknjom smo dali hommage visokoj modi, inspirisani predivnim radovima mnogih kuća koje nas inspirišu.

robert sever
robert sever

Nova kolekcija se sastoji se od 40 total lookova koji su potpuno definisani i izrađeni u RS radionici, a obuhvata sve – od dnevnih pantalona, bogatih baršunastih kaputa i ogrtača do lepršavih bluza s volanima. „Okosnica kolekcije su prirodni materijali u zemljanim tonovima, odnosno u bojama renesansnih i baroknih slika. To je zapravo miks najvećih hitova“, slikovito je opisao dizajner.

 

 

robert sever
robert sever

Uz odeću, prepoznatljiv potpis RS brenda je total look, koji se zaokružuje torbama i nakitom sopstvene izrade. Kolekcija je prožeta nijansama dragog kamenja – od zelene, smeđe preko ljubičaste do zlatne. U ovoj kampanji prikazujemo i neke nove modele, koje su nastali u novoj etapi kolekcije. S obzirom na to da je cela kolekcija gotovo rasprodata u manje od mesec dana, našim klijentkinjama pripremili smo i nastavak vizualne priču.  Ceo styling je kao i na reviji zaokružen čizmama iz nove kolekcije Poche Paris, s kojim ove sezone ostvarujemo i kreativnu saradnju, pa će čizme u prodaji nositi i posebnu oznaku „Selected by RS„.

robert sever
robert sever
robert sever

Foto: Robert Sever

Organizacija: Slobodan Velicki

Model: Ana Stanković

Kosa: Kuća Četki

Zvaničan make up: Dermacare Jane Iredale

Cipele: Poche Paris

Asistenti: Milica Savić i Željko Kveštak

Preuzeto sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori