Nova kolekcija ručne izrade mlade dizajnerke u kojoj se pojavljuju i bridal komadi
Nova kolekcija ručne izrade mlade dizajnerke u kojoj se pojavljuju i bridal komadi

Nova kolekcija ručne izrade mlade dizajnerke u kojoj se pojavljuju i bridal komadi

Filia, modna marka mlade kostimografkinje i modne dizajnerke Anamarije Filipović-Srhoj, lansirala je novu kolekciju jesen-zima. Prefinjena kolekcija za žene uspešno povezuje bezvremenski dizajn sa tradicionalnim motivima, materijalima i načinima izrade. U novoj kolekciji najfinije tkanine iz Italije i ručno tkana platna iz naše Posavine susreću preciznost krojenja i finoću majstorskog šivanja. Cela se kolekcija, kao i sam brend Filia, zasniva na načelima održivosti, funkcionalnosti i visoke estetike.

Filia

Nova jesen zima kolekcija slavi prirodnost i održivost, a sastoji se od pamučnih, lanenih, kožnih i svilenih odevnih predmeta koji naglašavaju žensku siluetu i prirodnost. Poseban deo u kolekciji zauzimaju komadi od lana ručno tkanog na starinskom posavskom tkalačkom stanu, koji su vredne ruke majstorica istkale posebno za ovu Filijinu kolekciju. Svaki odevni predmet izrađuje se sa posebnom pažnjom, trudom i ljubavlju kako bi konačni rezultat bio jedinstven – male serije ručno izrađenih visokokvalitetnih odevnih predmeta koji traju, čuvaju se i nasleđuju.

Filia
Filia

Filia za svaki dan, ali i za onaj poseban

Nova Filia kolekcija sastoji se od komada koji su nosivi svaki dan, i novog bridal programa. Svakodnevni deo kolekcije obuhvata odevne kombinacije prikladne za dnevne poslovne i privatne prilike, kao i večernje izlaske, i posebne svečane dogadjaje.

Filia
Filia

Sastoji se od bezvremenskih komada kao što su ženska odela, fine bluze, svilene haljine, korseti, košulje, pantalone i suknje koje je lako kombinovati za dnevni ili večernji look. Zajednička im je udobnosti, lepršavost i  pročišćene linije, a deo njih je ukrašen šarmantnim čipkanim motivima hrvatske kulturne baštine. Kako bi savršeno pristajali, svaki od komada iz kolekcije može se dodatno prilagoditi, ili iznova sašiti po mjeri.

Bridal je novi program koji obuhvata venčanice i svečane haljine za posebne prilike, izrađene od prirodnih materijala kao što su svila, svileni taft i muslin. Lepršave i lagane, takve venčanice i svečane haljine omogućavaju slobodan pokret i vrlo su udobne. Filijine klijentkinje se i na svoj dan venčanja mogu obući u prirodne materijale koji im pružaju udobnost, a istovremeno izgledati predivno i opušteno, i  uživati u svom posebnom danu. Haljine iz bridal kolekcije izrađuju se po meri, uz odabir boje i vrste materijala.

Bezvremenski chic

Ručna izrada, kvalitetni prirodni materijali, male serije, udobnost i funkcionalnost, kao i  savremeni dizajn uz korišćenje tradicionalnih motiva iz hrvatske kulturne baštine glavne su odrednice modnog brenda Filia.

Filia

“Misija našeg brenda je podsticati majstorsku izradu, istraživati i pomerati bogatstvo hrvatskog narodnog ornamenta u kombinaciji sa savremenim trendovima i potrebama moderne žene. Svakom smo odevnom predmetu posvetili veliku pažnju, a prilikom izrade posebno su nam bili važni detalji, kao i odabir prirodnih materijala. Pažljivi smo, kvalitetni u materijalima i u izradi, a uz to i jako pedantni jer želimo da naša odeća savršeno pristaje, ali i da dugo traje. Da se čuva, nosi i nasleđuje“, ističe Anamarija Filipović-Srhoj.

Filia

Više informacija o kolekciji možete pronaći na web stranici ili na Instagram profilu Filia gdje se ovi bezvremenski odevni predmeti mogu i kupiti. Kolekciju je moguće isprobati i naručiti i u Filia showroom-u, kao i 14.10. i 15. 10.2022. na event-u Sevent u Program baru u Martićevoj ulici.

Foto: Petra Mikšik

Učitati još
Zatvori