LFW iz hypebeast ugla
LFW iz hypebeast ugla

LFW iz hypebeast ugla

Nedelja mode u Londonu se zvanično završila, a britanski romantizam i renesansni preporod uočili smo i među streetwear stilskim ideologijama. Zelenu boju i naglašene naramenice smo uveliko identifikovali, a sada je došao trenutak da LFW prikažemo iz znatno mračnije perpektive.

Buckle up!

Moncler u Mercedesu

Možda niste preterano ozbiljno shvatili uputstva za vezivanje, ali imate još veoma malo vremena jer se zajedno sa Monclerom u Mercedesu lansiramo u svemir. Italijanska modna kuća i nemački proizvođač luksuznih vozila kreirali su saradnju koja spaja naglašene siluete puffer jakni i svet auto-moto industrije koja se manifestovala kroz kolekciju The Art of Genius i redizajnirani Mercedes G-Wagon model koji nosi naziv Project Mondo G.

Celokupna kolaboracija predstavljena je na sada već kultnom Moncler Genius događaju koji integriše najistaknutije umetnike čija genijalnost neretko formira nove, do sada neistražene dimenzije. Dizajn prostora ovoga puta pripao je ultimativnom buntovniku Rick Owensu koji je kreirao svojevrsni prostor u prostoru i beg od haotičnog spoljašnjeg sveta.

Njujork u Londonu

Kolaps današnjeg društva i odeća za “smak sveta“ prikazani su na Mowalola reviji koja je implementirala njujorški senzibilitet u londonsku nedelju mode – redizajnirane MoMA dukseve i modifikanu New York Yankees logomaniju. Reviju je stilizovala Lotta Volkova koja važi za jednu od glavnih figura koja stoji iza sestre-brendova Vetements i Balenciaga, a za šminku je bila zadužena, niko drugo do, Isamaya Ffrench.

Mowalola debitovala je na Nedelji mode u Londonu još 2019. godine nakon čega je pridobila pažnju čak i Kanye Westa koji je ubrzo kruniše za kreativnu direktorku Yeezy GAP kolaboracije.

Saul Nash na skijanju

Juxtaposition revija je upravo ono što sama reč kaže – side by side stoje skijaški komadi koji impliciraju dinamiku pokreta, dok prijatne soft teksture sugerišu na statičnu ušuškanost i udobnost kolekcije. Brend Saul Nash suprotstavlja funcionalnost ski odeće i popularizaciju ovog stila unutar streetstyle modne filozofije.

NOKI u… svemu?

Logičkom metodom zaključujemo da je sasvim prirodno da NOKI pronađemo u svemu, jer je upravo osnivač Dr. Noki jedan od istinskih predvodnika održivijeg delanja unutar modne indutrije. Upcycling metode izrade i pružanje novog životnog veka dotrajalim komadima i materijalima pretvarajući ih u svojevrsnu Street (Haute) Couture kolekciju karakterišu NOKI reviju na London Fashion Week-u za sezonu jesen/zima 2023.

Foto: IMAX, Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori