Kraljica Elizabeta II poslednji put ujedinila braću Vilijama i Herija
Kraljica Elizabeta II poslednji put ujedinila braću Vilijama i Herija

Kraljica Elizabeta II poslednji put
ujedinila braću Vilijama i Herija

Bez obzira na formirano mišljenje koje imate o kraljici Elizabeti II jedna stvar je sigurna: na kraju je svakome iz porodice pružila slobodu da živi život koji želi. Čarlsu je dopustila da oženi Kamilu nakon višedecenijskih kontroverzi, a Heriju da oženi Megan, prethodno razvedenu glumicu američkog porekla.

Kad kažemo dopustila mislimo to u bukvalnom smislu, jer bez njenog blagoslova to ne bi bilo izvodljivo.

profimedia

Ne znamo da li je na sve ovo dala zeleno svetlo jer je grizla savest što u mladosti nije bila u prilici da sestri Margaret omogući brak sa prethodno razvedenim muškarcem. Ali, napustila je ovaj svet spokojno jer su njeni najbliži ostali da žive svoje srećne priče, barem kada su partnerski odnosi u pitanju. Ono na šta nije mogla da utiče je odnos dva brata, Vilijama i Herija, koji je sa godinama postajao sve gori i gori.

Vilijam i Heri su u zadnje dve godine potpuno zahladneli odnose, a njihova poslednja zajednička slika datira iz 2020. Sve do juče, kada smo ih mogli videti zajedno ujedinjene u bolu za gubitkom osobe koja je obeležila istoriju 20. veka – njihove bake.

Internet su preplavile slike Vilijama i Herija u pratnji njihovih supruga, kako ispred zamka Windsor odaju počast preminuloj kraljici. Obučeni u crninu, dva brata i njihove supruge primali su saučešća i razgovarali sa gradjanima koji su došli da izraze tugu i odaju poslednju počast Elizabeti.

profimedia

Iznenadno ujedinjenje

Svetski mediji prenose da je princ Vilijam načinio prvi korak i pozvao Herija i Megan u poslednjem trenutku da se pridruže njemu i Kejt u zajedničkom obraćanju okupljenim ljudima ispred zamka. Njih četvoro su obavili svoju dužnost iz protokola, a istovremeno su uspeli da okupljenima, na momenat, vrate veru u izgladjenje odnosa.

Ujedinjena braća, koja predstavljaju budućnost britanske krune, na momenat su svoje nesuglasice stavila u drugi plan. I to je ono što je cela nacija dočekala sa oduševljenjem, u ovako teškom trenutku. Baš to im je trebalo.

Sigurni smo da bi kraljica Elizabeta II bila ponosna na Vilijama i Herija. A zasigurno i njihova majka, Dajana.

Profimedia

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori