Surprise, surprise: Hedi Slimane predstavio novu CELINE kolekciju i to u biblioteci
Surprise, surprise: Hedi Slimane predstavio novu CELINE kolekciju i to u biblioteci

Surprise, surprise: Hedi Slimane predstavio novu CELINE kolekciju i to u biblioteci

Kreativni direktor brenda CELINE  jedan je od retkih modnih buntovnika koji se nije vratio na odavno popločanu stazu prikazivanja kolekcija na zvaničnim Nedeljama mode. Hedi Slimane i Simon Jacquemus igraju po svojim pravilima i kolekcije prikazuju – pa, kada to požele. Prošlo je gotovo 365 dana od poslednje CELINE womanswear revije. Dualna estravaganca Slimanea održala se u decembru 2022. godine u Los Anđelesu i bila je, očekivano, jedna od najispraćenijih modnih dešavanja. Kolekcija je predstavljena u Wiltern teatru, a upravo smo dobili u svojevrsni nastavak CELINE sage. Hedi Slimane ovog puta odlazi u biblioteku.

CELINE goes to library

I to ne u bilo koju biblioteku. Reč je o veličanstvenoj Nacionalnoj biblioteci Francuske u Parizu koja svojom otmenom arhitekturom predstavlja otelotvorenje metafore onoga što je Slimane učinio za luksuzni brend. Za njegove kolekcije uvek se govorilo da su namenje različitim ženskim senzibilitetima, a biblioteke su upravo sinonim za fuziju žanrsovskog izbora u kojima svako može da pronađe odgovarajuću literaturu. Iako kolekcija nosi naziv Tomboy, nemoguće je izdvojiti jedan dominantni stil. Neki bi rekli da je upravo odsustvo jedinstvene ideje odlika loše kolekcije, ali kada je Hedi Slimane u pitanju to zaista nije slučaj. Zašto? Zato što smo poslednju kolekciju videli pre godinu dana, a i Hedi Slimane jednostavno negoduje teorijska pravila industrije. Već znamo da nikada nije bio miljenik Anne Wintour.

Reading session with Hedi Slimane

Tomboy kolekcija brenda CELINE predstavlja fuziju stilova, te smo imali priliku da vidimo isprepletene ideologije y2k estetike, formal weara, šljokica i bundi. Reklo bi se da je kolekcija namenjena za svaki mood u nedelji, nešto poput Journal style vodiča koji prelistavate onda kada vam ponestane inspiracije, a dobro stilizovani autfiti su imperativ uspešne radne nedelje.

Osim što je modni vizonar svoje vrste, Hedi Slimane režisersko umeće pokazao je i videom za kolekciju Tomboy.

Foto: Instagram (@celine)

Učitati još
Zatvori