Street style meets couture: Dior x Stone Island kolaboracija je tu
Street style meets couture: Dior x Stone Island kolaboracija je tu

Street style meets couture: Dior x Stone
Island kolaboracija je tu

Nedelja visoke mode u Parizu se nedavno završila, te su se u samom epicentru modnih konverzacija nalazile prefinjene siluete i sam core industrije koju možemo nazvati pokretnom umetnošću. Schiaparelli je očekivano bio na listi favorita, kao i Thom Browne i Jean Paul Gaultier. Međutim, revija kojom i nismo bili toliko oduševljeni našla se pod potpisom modne kuće Dior. Nakon što nas je spojila sa Njujorkom, Škotskom a sada i grčkim arhitipom žene, Maria Grazia Chiuri još jednom našla se među i ne toliko pozitivnim komentarima modnih kritičara.

Kako sve svoje nade polažemo u nešto interesantniju eru Diora, ovog puta kolaboracija koja je udružila couture i street style sagu opravdala je očekivanja. Uz pomoć dizajnerskog vođstva Kim Jonesa, stigla je Dior x Stone Island capsule kolekcija. I ne krijemo da se neki komadi već nalaze na našoj listi želja.

Street style meets couture


Već nekoliko godina, francuska modna kuća koja svojim korenima datira iz četrdesetih godina prošlog veka, nije najomiljenija među modnom zajednicom. Čini se da je John Galliano početkom 2000-tih godina za Dior učinio nešto što za trenutnu postavku modne kuće nije ni na vidiku. Poslednja Couture kolekcija, svojim načinom izrade bila je u duhu pomenute ideogije ali je njen izgled nešto više podsećao na ready-to-wear sagu.

Bilo kako bilo, sada je na muškom odeljenju Dior sekcije stigla kolekcija čiji komadi obećavaju. Francuska kuća kao svog kolaborativnog gosta izabrala je Stone Island. Etiketu osnovanu osamdesetih godina prošlog veka u Italiji. Ovog puta visoka moda susrela se sa onom koja je omiljena na ulicama. Te je Stone Island ostao dosledan svojim obožavanim siluetama. Ovaj brend favorizovan je kako od strane domaćih tako i stranih pripadnika rep kulture. A devedesetih i početkom 2000-tih godina predstavljao je imperativ ovog stila širom Evrope ali i Japana.

Capsule that passed the vibe check


Vrlo dobro poznati Stone Island šuškavci svoje mesto osigurali su u sklopu pomenute capsule kolekcije. Kodizajnirana od strane Kim Jonesa, trenutnog kreativnog direktora modne kuće Fendi, pomenuta kolekcija svoje siluete proširila je na mnoštvo modnih frontova. Kabanice, teksas setovi, patike ali i aviatorske naočare koje čine zvezdu kolaboracije, načinile su pomenutu kolekciju.

Dior touch se, naravno, ogledao u vidu ručne izrade calokupne kolekcije, negujući couture narativ.

Smele siluete Stone Islanda spojile su se s bogatom istorijom i umećem francuske modne kuće. Kao rezultat, dobili smo kolaboraciju koja će osvojiti holivudsku rep scenu. Stoga nam je i više nego jasno da će se baš neki od ovih komada nalaziti u sklopu drippy autfita koje želimo.

Učitati još
Zatvori