Danilo&Sharon: Kako je nastao prvi Wedding coffee table book na našim prostorima
Danilo&Sharon: Kako je nastao prvi Wedding coffee table book na našim prostorima

Danilo&Sharon: Kako je nastao prvi Wedding coffee table book na našim prostorima

Njihova sofisticirana estetika postala je odraz srećnih trenutaka koje svi želimo u životu, a posle dugogodišnjih uhvaćenih savršenih trenutaka po celom svetu poznati fotografski bračni par donosi nam na tržište prvu Coffee table book sačinjenu od njihohovih wedding fotografija. U razgovoru za Journal nam otkrivaju kako se jedna ideja od knjige koja je trebala da bude dostupna samo kao custom-made za njihove klijente pretovrila u fashion poslasticu na tržištu.

Napravili ste Fashion Wedding table book sa vašim slikama? Kako ste došli na ideju i kome je namenjena?

Oduvek smo bili fascinirani fashion coffe table knjigama poput Tom Fordovih koje su postale obavezan komad svakog dobrog enterijera. Dugo smo maštali kako bi bilo lepo kada bi naši klijenti dobili sličan proizvod, ali sa njihovim fotografijama. Naša želja je bila da albumu sa venčanja više ne bude mesto u nekoj zabačenoj fioci, već da sa ponosom stoji izložen u centru dnevne sobe.

U isto vreme nismo želeli da napravimo samo “lep” proizvod, već i da korišćenje knjige bude iskustvo za sebe. Tako smo se odlučili za materijal nalik ogledalu na koricama u kome korisnik pre svakog otvaranja knjige vidi svoj odraz danas, dok ga na stranicama unutra čekaju odrazi iz nekih prošlih trenutaka. Verujemo da na ovaj način knjiga živi sa vlasnikom i da će joj se baš zbog toga iznova vraćati.

Knjiga dolazi uz posebno dizajniranu kutiju u koralno crvenoj boji koja je štiti od spoljnih uticaja i produžava joj vek. U isto vreme kutija svojom bojom privlači pažnju i podseća nas da je knjiga tu. A tu istu boju mi koristimo u našem brendingu već godinama, jer je vidimo kao boju ljubavi.

Ideja je bila knjiga bude dostupna samo kao custom-made za naše klijente. Međutim, kada smo je predstavili na Instagramu uz link preko kog će svi naši mladenci moći da je poruče, istog dana smo dobili stotinak upita za knjigu. To nisu bili naši klijenti, već ljudi koji su želeli knjigu sa našim fotografijama.

A, kako je baš ove godine deset godina od kako fotografišemo venčanja, istog dana smo odlučili da ćemo da odgovorimo na ovaj zahtev i zato krajem godine izlazi Danilo & Sharon Reflections knjiga sa našim omiljenim radovima. Ipak, i dalje želimo da zadržimo lični pristup prema svakom vlasniku knjige, tako da će i ova verzija izaći u veoma limitiranoj seriji, a svaki primerak će biti potpisan. Trenutno je otvoren pre-order na našem web sajtu.

Da li to znači da je odštampana slika ipak vrednija od Instagramske kada su u pitanju nezaboravni momenti poput dana venčanja?

Ne volimo da dajemo epitet “vredno – manje vredno” prema tome da li je fotografija štampana ili je na ekranu. Napravili smo ovu knjigu pre svega jer smo želeli da stvorimo vrednije iskustvo za naše klijente kroz jedinstven prozivod koji će se čuvati i nasleđivati u porodici. Ali ako bismo pitali da li su ovako fotografije lepše – to svakako.

Do sada ste u karijeri slikali mnoga venčanja na čarobnim lokacijama i sa magičnim ljudima. Koliko je bio težak izbor koja staviti u vašu prvu knjigu?

Zapravo još uvek radimo na dizajnu preloma knjige i nemamo finalnu verziju, jer nas ove godine tek čekaju neki od zanimljivijih projekata na kojima ćemo da radimo. Za neke fotografije sigurno znamo da će se naći na stranicama i to su upravo one koje su menjale pravac naše karijere, one koje su nas naterale na razmišljanje i spoznaju pravih vrednosti.

Otkrijte nam neke vaše nezaboravne trenutke na ovim događajima?

Pored bezbroj predivnih trenutaka kojima smo svedočili, jedan od najznačajnijih momenata nam se nije desio dok smo fotografisali venčanje, već dok smo u pauzi dobili priliku da prelistamo jedan album sa venčanja!

Prošlog septembra smo fotografisali venčanje koje se održavalo na jugu Portugala, u kući Colombe Pringle, koja je nekoliko godina bila urednica Francuskog izdanja magazina Vogue. Baš u dnevnoj sobi njene kuće stajao je veliki album sa fotografijama njenog venčanja. Unutra je bilo mnogo polarioida i fotografija na film. Sa oduševljenjem smo prelistavali svaku stranicu na kojoj su se nalazile mnoge ikone mode, uključujući i samu Annu Wintour.

Privilegija da vidimo ove polarodie, koji su ujedno i jedini primerci tih fotografija i jedini trag tog događaja nas je navela na razmišljanje o kreiranju nečega što neće moći da se nađe bilo gde na internetu. To je upravo ova knjiga.

Da li planirate u budućnosti da mladencima pravite custom made Wedding table knjige?

Sve je, zapravo, počelo od toga.

A mi kažemo – jedva čekamo sledeće venčanje naših najboljih prijatelja gde ćete baš vi slikati!

Učitati još
Zatvori