Cop or Drop: I adidas ima Valentine’s Day kolekciju patika
Cop or Drop: I adidas ima Valentine’s Day kolekciju patika

Cop or Drop: I adidas ima
Valentine’s Day kolekciju patika

Ni sneakerheadovi nisu ostali uskraćeni za Valentine’s Day kolekcije, a nakon što smo ispratili ljubavnu aferu između Nike klasika, došao je trenutak da zavirimu u adidas asortiman najljubavnijih patika u godini. Na našoj listi našle su se uveliko prepoznatljive siluete poput Superstar, Forum Low i Sambae modela, a ono što smo detektovali jeste minimalistički pristup (re)dizajniranja koji se oslanjao na tek vidljive detalje i romantičnu kolor paletu.

љубав i patike i očekivana presuda: Cop or Drop?

Superstar

Kultni model adidas Superstar prvobitno je predstavljen kao plitka patika za košarku i to početkom šezdesetih godina, da bi deceniju kasnije stekla status dominanog modela na sneaker sceni. Fast forward, Superstar su postale neizostavan deo pop kulrure, a našu tezu potvrđuje i kolekcija Pharrella Williamsa. Bilo kako bilo, Valentine’s Day varijacija na temu dolazi u klasičnoj beloj boji, sa crvenim linijama i detaljima poput srca na zadnjem delu patike.

adidas

Forum Low

Još jedna košarkaška silueta koja je nakon predstavljanja početkom osamdesetih veoma brzo postala ultimativna streetstyle silueta i neizostavan deo muzičke industrije, a adidas Forum nosio je čak i Michael Jordan neposredno pred potpisavnje višedecenijske saradnje sa brendom Nike. Valentine’s Day edicija donosi belu siluetu sa cherry red detaljima koji u potpunosti romantizuju ovaj čuveni model čija popularnost ne jenjava.

Sambae

Večita borba između dva sestrinska modela rezultirala je Valentine’s Day verzijom Sambae patika za koje sneakerheadovi bespogovorno tvrde da su jednostavno udobnija verzija popularnih Sambi. Kako smo već naglasili, brend adidas se vodio minimalističkim pristupom, a ovog puta patike prepoznatljive chunky siluete, pomalo neočekivano, dolaze u eggshell beloj boji i debloj platformi u krem nijansama. Romantična ideologija vidljiva je u pink detaljima poput malog srca na mestu jedne od rupica za pertle.

adidas

Foto: adidas

Učitati još
Zatvori