Poslednjeg dana Nedelje mode u Parizu održana je Chanel revija
Poslednjeg dana Nedelje mode u Parizu održana je Chanel revija

Poslednjeg dana Nedelje mode u Parizu
održana je Chanel revija

Nedelja mode u Parizu nam je omiljeni modni događaj. Budno ga pratimo već danima, a s nestrpljenjem smo očekivali reviju gigantske modne kuće Chanel. Poznata lokacija, s kojom se prefinjena modna kuća praktično saživela, pretvorila se u kulisu za neke od najboljih lookova, ali i trendova koje ćemo nositi u 2023. godini. U ambijentu koji vas tera da sanjarite o starom Hollywoodu i estetici koja je bila prefinjena i glamurozna, Chanel je zapalio poslednji dan pariške Nedelje mode i ponovo dokazao kako je modna kuća koja nameće svetske trendove, ali i pomiče granice.

Glamurozna kulisa s klasičnim potpisom

Chanel u svom dizajnu uvek ostaje veran dozi prepoznatljive klasike, stoga je tako bilo i ovog puta. Klasični tvid u vidu ženskih roze odela, šljokice, perje, čizmice od štrasa i nestrukturisani printovi jedan su od osnovnih obeležja revije koju smo imali priliku da ispratimo danas. Možemo zaključiti kako je roze boja ponovo hit prolećne i letnje sezone.

Chanel silueta u roze odelu od tvida dominirala je modnom pistom. Kreativna direktorka modne kuće Virginie Viard je poznata po raskošnim siluetama, perju i šljokicama, stoga je pomešala različite uzorke i stvorila glamurozne i upečatljive haljine. Osim toga, posebno nam je zapeo za oko detalj mrežastih čarapa koje ćemo sigurno brzo nositi u kombinaciji s kultnin Chanel dvobojnim cipelama.

Irina Shayk je bila glavna zvezda modne piste i zablistala je u zavidim kreacijama koje na njoj izgledaju spektakularno. Iako smo poslednjih dana svedočili angažovanin revijama i raznim performansima koji su mnogo više od mode, Chanel uvek ostaje veran bezvremenskom stilu i prepoznatljivoj klasici, koja je u modnom smislu itekako potrebna.

Modna kuća koja će uvek imati posebno mesto je ponovno dokazala kako nije potreban performans da bi se zablistalo u moru konkurencije. Upravo zbog toga vam donosimo lookove s revije u kojima ćete sigurno uživati, a i pronaći inspiraciju za novu sezonu i sve modne poslastice koje možemo očekivati.

Foto: IMAX

Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori