Get ready with Iva: Bili smo na Chanel reviji u Parizu
Get ready with Iva: Bili smo na Chanel reviji u Parizu

Get ready with Iva: Bili smo na
Chanel reviji u Parizu

Nedelju mode u Parizu nemoguće je zamisliti bez modne kuće koja u svojoj biti neguje sofisticiranost francuskog stila. Chanel predstavlja sve ono što jednu ženu čini elegantnom, snažnom i gracioznom. Sa svakom novom kolekcijom, kreativna direktorka Virginie Viard redefiniše moderni identitet ove kuće, čuvajući istovremeno tradicionalne vrednosti koje Chanel siluetu čine prepoznatljivom i – nadasve bezvremenom.

Journal.rs i Journal.hr ovog jutra prisustvovali su Chanel reviji u francuskoj prestonici i donosimo vam utiske sa lica mesta.

Get ready with Iva

Priprema za jednu od najistaknutijih revija na Nedelji mode u Parizu često je veoma izazovna. Međutim, ukoliko ste žena od stila, karakterističnog vizuelnog identiteta poput osnivačice Journal-a Ive Radić lako se snalazite i u ovakvim situcijama. Od šminke, ogrtača od prepoznatljivog tvida i modnih aksesoara, Iva je na sebi nosila Chanel potpis.

Phresh out the Chanel runway

Ovogodišnja scenografija u prvi plan istakla je cvet kamelije koji predstavlja simbol modne kuće Chanel. Zanimljivost jeste da ovaj cvet vodi poreklo iz istočne i južne Azije, a da je upravo na njemu projektovan i najavljivani film kreiran specijalno za kolekciju jesen-zima 2023/24. Protagonistikinja filma je i nova ambasadorka francuskog brenda, japanska glumica Nana Komats koja oslikava nežnu suptilnost kamelije.

Nana Komats by Inez and Vinoodh

Kreativna direktorka modne kuće Chanel, Virginie Viard pozvala je genijalni fotografski dvojac Inez & Vinoodh kako bi joj pomogli u postavljanju vizuelnog prikaza Ready-to-Wear kolekcije za sezonu jesen/zima 2023/24. Glavnu ulogu u ovogodišnjoj kampanji tumači glumica Nana Komats koja u filmu i seriji fotografija igra lik nekadašnjeg istaknutog modela Dorothy McGowan. Film je inspirisan ostavarenjem reditelja Williama Kleina iz 1966. godine pod nazivom Are You, Polly Maggoo?

Pogled izbliza na Ready-to-Wear kolekciju za jesen/zima 2023/24 

„Kamelija je više od teme, to je večni kod ove modne kuće. Sviđa mi se njena mekoća i snaga“, objašnjava Virginia Viard. Ikonični cvet prožima se kroz celu kolekciju za sezonu jesen-zima 2023/24 u malim, ali intrigantnim, segmentima i to u predelu džepova, na reverima ili naramenicima sakoa. Osim toga, simbol cveta kamelije dolazi i u obliku suptilnih dugmadi, koji u ovoj formi naglašavaju romantizovani ton. Asimetrični kaputi, prorezi na haljinama, volani, gola leđa, perle i šljokice, prepoznatljive niti u trikotaži – sve to u kreativnom zamahu koji nosi kolekciju. Dominiraju crna, bela, ali i nijanse roze, dok portret žene dobija i drugo lice. Ponovo su primetni i muški kodovi, koji se odražavaju u vidu naglašenih revera, dok dominacijom svetnih kaputa, u isti mah, vešto koketiraju sa siluetom žene. Sve zajedno odiše duhom kasnih ’60-ih i ranih ’70-ih.

Foto: Iva Radić, Chanel

Učitati još
Zatvori