Bataković Belgrade nova limitirana kolekcija poručuje – life is too short to wear boring clothes
Bataković Belgrade nova limitirana kolekcija poručuje – life is too short to wear boring clothes

Bataković Belgrade nova limitirana kolekcija poručuje – life is too short to wear boring clothes

Life is too short to wear boring clothes – poručuje Iva Bataković novom Bataković Belgrade fall/winter 23/24 cashmere drop kolekcijom kojom najavljuje da će ova zima biti sve samo ne dosadna kada je reč o modnim komadima sa njenim potpisom. I ovoga puta domaći brend Bataković Belgrade ostaje dosledan svojim modnim kodeksima koji podrazumevaju – limitiranu seriju komada od kašmira, a nastavlja se i ekskluzivna izrada sa Loro Piana materijalima.

Nova limitirana serija najpre je najavljena na Instagram nalogu brenda u vidu modnog editorijala sa francuskim top modelom Ophélie Guillermand, da bi nedelju dana kasnije brend istupio sa indoor kampanjskim fotografijama nove limitirane kolekcije i najnsvežije outdoor kampanjom koja poručuje povratak prirodi [ i prirornim sirovinama ] kao jedini logični sled poslovanja lokalnog brenda koji zagovara tradiciju, kvalitet i izbor prirodnih materijala.

Winter essentials

Bataković Belgrade fall/winter 23/24 cashmere drop kolekcija donosi nekoliko statement [ dodajemo i timeless ] komada koji zahvaljujući svom sastavu pozivaju na cozy outfite ali sa stilom. Ako je sudeći po novoj limited edition kolekciji ove sezone vladaju – kombinezon na pruge od kašmira u nežnosivoj boji koji je savršen match sa dugačkim kaputom sa duplim kopčanjem, takođe od kašmira. A pojavljuje se i atipičan kroj odela sa duplom kragnom, u verziji  sa Loro Piana materijalima. Ipak, ako nas pitate zvezda kampanje je cashmere-wool over coat u svetlobež i crnoj boji koji je savršen partner sa dubokim čizmama, kraćom verzijom suknje ili sve popularnijeg komada kao što je šorts.

Imagine livin’ for today

Pored statement komada, nova Bataković Belgrade fall/winter 23/24 cashmere drop kolekcija nas podseća na zaboravljene vrednosti, naročito u modnom rečniku, kao što su prirodni materijali, slow fashion, male, kontrolisane serije sa prefiksom limited edition. Osim idejnog koncepta i načina izrade, kampanju prati i kreativni koncept koji i vizuelno spaja modu i prirodu podsećajući nas da je odatle sve i postalo. Sa porukom biti u trenutku, a nositi večno, Bataković Belgrade i ovom kolekcijom se upisuje visoko na listu lokalnih brendova koji rade posao po uzoru na svetske.

Model: @ivabatakovic
Fotografije: @dusanreljin
Art direkcija: @riccardoruini
Stajling: @marko.mrkaja

Učitati još
Zatvori