BAFTA 2024: Pogledajte najbolja izdanja sa Crvenog tepiha
BAFTA 2024: Pogledajte najbolja izdanja sa Crvenog tepiha

BAFTA 2024: Pogledajte najbolja
izdanja sa Crvenog tepiha

Ovogodišnju dodelu prestižnih BAFTA filmskih nagrada, koje predstavljaju odličnu uvertiru za dodelu Oskara, obeležio je film Oppenheimer. Pored njega, trijumfovali su filmovi Poor Things i The Zone of Interest, a najveće razočaranje doživeli su Martin Scorsese i njegov film Killers of the Flower Moon koji, uprkos devet nominacija, nije osvojio niti jednu nagradu.

Ipak, kao i uvek, pre same ceremonije brojne glumačke zvezde prošetale su Crvenim tepihom koji nije bio ništa manje spektakularan u odnosu na dodelu nagrada. London je stoga na jedno veče postao Holivud u malom, a tome su doprinele i brojne kreacije koje su prošetala neka od najznačajnijih glumačkih imena današnjice.

Modni fanatici pažljivo su posmatrali ovaj događaj, a za pojedine on je bio bitniji od same dodele nagrada. Međutim, kao i uvek, svako je doneo svoj konačni modni sud.

Selekcija je bila, kao i uvek, raznovrsna. Pojedini su se opredelili za ekscentrične kombinacije koje privlače pažnju, dok su drugi odlučili da njihovo prisustvo obeleži suptilnost. Stoga je Journal tim izdvojio pet omiljenih kombinacija sa ovogodišnjeg BAFTA crvenog tepiha koje donosimo u nastavku.

Florence Pugh

Glumica Florence Pugh pojavila se u crnoj Harris Reed haljini sa srebrnim korsetom sa potpisom. Mnogi su upravo njenu odevnu kombinaciju okarakterisali kao najbolju, a upotpunila ju je dugačkom dijamantskom Boucheron ogrlicom.

BAFTA
Florence Pugh

Emma Corrin

Kombinacija za koju se opredelila glumica Emma Corrin može se opisati kroz pojam dramatičnosti. Njen dvodelni Miu Miu look u crnoj boji izdvojio se zahvaljujući jarko plavim hulahopkama, koje su se odlično uklopile sa velikom mašnom u istoj boji. Pored toga, na glavi je nosila mrežasti veo, a nakit koji je nosila deo je Cartier kolekcije.

BAFTA
Emma Corrin

Lily Collins

Glumica Lily Collins nosila je crnu haljinu sa širokim cvetnim rukavima koju je dizajnirala Tamara Ralph. Na njoj su uočljivi i drugi cvetni detalji u srebrnoj boji koje je uklopila sa srebrnim Cartier nakitom, odnosno minđušama i prstenom, te crnim cipelama sa platformom. Kada je u pitanju šminka, već na prvi pogled uočljiv je karmin u tamno crvenoj nijasni koji je na jednostavan način upotpunio celokupan look.

BAFTA
Lily Collins

Emma Stone

Glumica Emma Stone je, u određenoj meri, na Crvenom tepihu kanalisala lik koji je odigrala u seriji Poor Things. A to je učinila, pre svega, kroz Louis Vuitton haljinom u boji breskve na kojoj je već pri prvom pogledu uočljiv jedan naduveni rukav, čime se postiže efekat asimetrije. Nakit koji je nosila takođe potpisuje francuski brend, što nije čudno sa obzirom na to da je njihova ambasadorka.

BAFTA
Emma Stone

Carey Mulligan

Glumica Carey Mulligan opredelila se za crnu balsku haljinu koju je dizajnirao Dior, a koja je imala strukturirani steznik i široku suknju. Elegantan, a jednostavan, stil upotpunila je blistavom Bulgari ogrlicom i crvenim ružem.

BAFTA
Carey Mulligan

Foto: Profimedia / Instagram @bafta

Učitati još
Zatvori