Regionalni brend A’MARIE ima novu pre-fall kolekciju, a mi smo već pronašli svoje favorite
Regionalni brend A’MARIE ima novu pre-fall kolekciju, a mi smo već pronašli svoje favorite

Regionalni brend A’MARIE ima novu pre-fall kolekciju, a mi smo već pronašli svoje favorite

Regionalni modni brend A’MARIE predstavio je pre-fall kolekciju Until next time, Summer… Nova kolekcija inspirisana je uzbuđenjem povratka u grad, praćenim slatkom žudnjom za letnjim danima. 

„Savršeni zalazak sunca, lagani povetarac, boje i mirisi mora oko nas, pa i taktovi u pozadini koji su pratili kolekciju od samog stvaranja – kao da su uneli dašak magije u moju čarobnu uvalu.“

Until Next Time, Summer… slavi maštovitu, ekstravagantnu jasnoću. Vrhunac jednostavnosti.

„Najveći napor je upravo izazov postizanja jednostavnosti. Teško je pronaći odeću koja je istovremeno jednostavna za nošenje i zanimljiva. Jednostavna korisnost može se činiti neprivlačnom, no u ovim odevnim predmetima postoji snažna stvarnost. Sve izgleda vrlo jednostavno, ali sve je u promišljanju, izvedbi i suptilnim detaljima.” – izjavila je dizajnerka Anamarija Brkić, opisujući svoj pogled na najnoviju pred-jesenju kolekciju.

Timeless fashion

Postoji bezvremenost koja prevazilazi godišnja doba, prevazilazi trendove. Brend A’MARIE punih 20 godina neprestano ispunjava mnoge poželjne okvire – atraktivan, pojednostavljeni dizajn, visokokvalitetne tkanine i precizni pristup proizvodnji, ženski senzibilitet koji se proteže od toga kakav je osećaj nositi odeću, do njene korisnosti, a ovom kolekcijom Anamarija je još jednom pokazala da može pronaći nove načine pružanja familijarnosti.

nova kolekcija

Back in the city

Nova kolekcija obuhvata koncept „povratka u grad“, dok s dozom nostalgije još uvek pokušavamo da održumo onaj bezbrižni osećaj letnjeg perioda, lagani talasi u kosi, so na koži, te poznate mirise mora i leta. To su ona dva osećaja pomešana u jednom, radost oko povratka i čežnja za bezbrižnim letom. Zajedno stvaraju zavodljivi utisak. Gledajući nežno skrojeni total look u toploj smeđoj boji, ili bilo koji od drapiranih komada, dobijate osećaj da postoji inherentna seksipilnost brenda, makar samo zato što će se žene u ovim komadima osećati tako dobro, tako prirodno samopouzdano.

Svaki komad odeće i modnih dodataka u kolekciji je ručno izrađen i pažljivo izveden kako bi se postigla savršena ravnoteža između teksture, boje i dizajna. Posebni fokus je na organskim tkaninama i opuštenom osećaju koju kolekcija pruža, kao i na dodavanju zanatskog dodira u svaki komad kolekcije. Drapiranje, jedan od izazovnijih konstrukcija mode, udahnulo je vertikalne, čiste, a opet senzualne siluete koje su svojstvene A’MARIE estetici. Siluete su ili uz telo ili vrlo široke i meke, naglašavajući određenu slobodu u igri proporcija zadržavajuću osećaj ženstvenosti.

nova kolekcija

Jesenja paleta boja

S paletom boja koja varira od klasičnih osnovnih – crne i bele, pa do bogatih zemljanih tonova smeđe i kraljevski ljubičaste, ovom kolekcijom bez napora nosite jednobojni ili slojeviti izgled s modernim efektom sukoba boja, za svež pogled na savršen početak nove sezone.

Until next time, Summer…

Uparite gornje delove koji se uvijaju preko grudnog koša i ramena s crnim denim Navi pantalonama visokog struka i urezanih bočnih proreza ili Vivi maxi suknjama. Tunike i bluze Noa, Kora i Demi dizajnirane su da budu vaš prvi izbor za bilo koju priliku. Haljine poput Cali, s podesivim detaljima u struku, Suri koja osvaja svojim dizajnom rukava i predivnim V izrezom, ili Ume koja se može nositi i otvorena i zatvorena s Kali kaišem.

Jednostavnim tehnikama kosog kroja i mekog drapiranja postigao se efekt senzualnog prislanjanja uz još preplanulo telo. Skulpturalne Sepia minđuše koje slavljenjem zemljanih nijansi reflektiraju savršeni zalazak sunca kako bismo se još jednom prisetili lets, donose dašak ekstravagantne jednostavnosti. Na sličan način, glatka safari kopča na kaišu Kali integrisana je u dekolte Uma haljine, a može se skinuti kako bi se kaiš nosio i s drugim stvarima. Lako svoje ormare možete popuniti komadima iz ove kolekcije, svaki dan birajući drugačiji look.

nova kolekcija
nova kolekcija

Priča postaje još posebnija kad saznate da je snimana na jednom od najdražih lokacija dizajnerke Anamarije Brkić – na njenom voljenom ostrvu Korčula. Snimljena u omiljenoj uvali iz detinjstva, ova kolekcija unosi duh Korčule u svakoj slici. Model je prelepa mlada Korčulanka, Mia Rkman koja predstavlja autentičnost i dušu predivnog prejzaža. Kao stvorena za ovaj trenutak, prirodna lepota Korčule savršeno se uklopila s porukom ove kolekcije.

nova kolekcija
nova kolekcija

Nit koja spaja sezone

Dok se opraštamo od topline leta, A’MARIE vas poziva da novom kolekcijom iskusite savršeni spoj elegancije, udobnosti i svestranosti. Još uvek mirišući na leto.

nova kolekcija

Nova kolekcija Until Next Time, Summer…  dostupna je na A’MARIE stranici i u A’MARIE radnji u Gundulićevoj 19, u Zagrebu.

Foto: Senja Vild

Model: Mia Rkman

Lokacija: Korčula, Vila Arinka

Učitati još
Zatvori