It’s official: Valentinu je stiglo pojačanje, i to u stilu Alessandra Michelea
It’s official: Valentinu je stiglo pojačanje, i to u stilu Alessandra Michelea

It’s official: Valentinu je stiglo pojačanje, i to u stilu Alessandra Michelea

Nakon što smo nakratko uživali u mračnoj estetici i dozi svangardnog na nedavno održanoj Nedelji mode u Parizu, sve je slutilo na uspostavljanje novih modnih ideologija unutar italijanske modne kuće. Međutim, nismo mogli ni da zamislimo da je reč o odlasku Pierpaola Picciolija sa funkcije kreativnog direktora.

Pierpaolo Piccioli je bio neizostavni deo luksuznog brenda više od dve decenije, a njegovo delanja u Valntinu započelo je još 1999. godine. Zanimljivost jeste da je upravo on jedini naslednik Valentina Garavanija, te se na poziciji kreativnog vođstva nalazio od 2016. godine kada se Garavani penzionisao.

Bilo kako bilo, ovo je zaista radikalna promena koju modna zajednica nikako nije očekivala. Pored toga, modna kuća je naglasila da ovog juna neće prikazivati mušku kolekciju, kao ni haute coture. Ovakva vrsta pauze svakako nije praksa sa kojom se učestalo susrećemo.

A, Alessandro Michele je stigao

Muzičke stolice, odlasci i dolasci unutar modne industrije, reklo bi se, počeli su sve češće da se događaju nakon što je Alessandro Michele napustio Gucci. Njegov odlazak promenio je klimu na modnoj sceni, a svi su se pitali gde će se njegova avantura nastaviti. Na sreću svih modnih fanatika, italijanski modni genije odlučio je da svoje stvaralaštvo nastavi u Valentinu. Pre nekoliko dana pojedini mediji spekulisali su da je izvršni direktor kompanije Mayhoola (u čijem vlasništvu je i sam Valentino) ponudio je Alessandru funkciju kreativnog direktora brenda Walter Albini.

Ipak, kažu da je nakon odlaska Pierpaola Picciolija Rachid Mohamed Rachid ovog puta Alessandru ponudio nešto atraktivnije – Valentino. Kako je situacija u njihovim redovima potpuno drugačija i za razliku od modne kuće Gucci koja nad glavom ima nezasiti Kering, pritisak će svakako biti mnogo manji. Pored toga, jasno je da industriji nedostaje dašak visoke mode koju je uspeo da povrati jedino John Galliano.

Na svom Instagram post-u Alessandro Michele istakao je da su bogata istorija i identitet ovog brenda oduvek predstavljali jednu od najvećih inspiracija njegovog stvaralaštva. Ne sumnjamo da će nova era, već poznate i glamurozne, italijanske modne kuće biti još sjajnija uz autentični pečat ovog modnog Velikana.

Učitati još
Zatvori