Wishlist: Gnastiy Shoulder Bag
Wishlist: Gnastiy Shoulder Bag

Wishlist: Gnastiy Shoulder Bag

Ove srede kao i u nemalo prethodnih predstavlajmo AI za počasnog gosta budućnosti sadašnjosti modne scene koja u potpunosti ili delom koristi ovu tehnologiju kako bi proizvela futurističke modele, koje bili mi protivnici ili zagovornici iste, nekako baš želimo u svom garderoberu.

Journal je domaćin, a gost je brend Gnastiy, čiju viralnu shoulder bag želimo već dugi niz sreda.

Future is here Gnastiy.

Brend Gnastiy nastao je na granici spajanja tehnologije i tradicije, na mestu gde savremeni izraz beskompromisno povezuje inovaciju i umetnost davajući modi 21-og veka popuno novu perspektivu u čijem fokusu je svakako 3D tehnologija. Idejni tvorci ovog posve autentičnog brenda su kineski dizajneri i vizionari Vicki Tsang i Di Yi čija ideja jeste da upotrebom 3D tehnologije koriste bazu podataka koja prevodi društvena pitanja u opipljive kreacije koje potom postavljaju pitanja i izazivaju razmišljanje. Jedan od definitvno komada koji se izdvojio je ujedno i tema naše današnje wishlist rubrike – Gnastiy shoulder bag. Pre nego će doći na naše rame shoulder bag prolazi kroz 3D štampač i potom biva obrađena tehinkom ručnog poliranja i oblaganja kako bi se postigla futuristička Gnastiy etetika čineći je svakako najreprezentativnijim primerkom novog miljenika u svetu y2k kulture i ideologije.

Za jednu torbu potrebno je 20 do 30 dana rada, a kako je površina svakog model rezultat ručnog rada onda je slučaj ove torbe idealan za poricanje teze kako upotreba veštačke inteligencije radi u korist narušavanja individulanosti. Naprotiv, još jednom dokazano – u rukama kreativnih genija ona je samo sredstvo koje maštovitost i inovativnost lansira nekoliko desetina hiljada kilometara u budućnost omogućavajući nam da posvedočimo stvaranju nove dizajnerske istorije u kojoj će brendovi kao što su Gnastiy, PH5, Muddycap svakako biri nosioci glavnih uloga.

Učitati još
Zatvori