Trend alert: Šorts-suknje
Trend alert: Šorts-suknje

Trend alert: Šorts-suknje

Sa dolaskom proleća i toplijeg vremena, suknje i šortsevi postaju sastavni deo gotovo svačijeg kapsulnog garderobera. Ipak, ukoliko [ zbog udobnosti ] više preferirate šortseve od suknji – dobra vest je da kao alternativa postoji i odevni komad koji se popularno naziva skorts. Ovaj spoj šortsa i suknje može da se kombinuje na bezbroj različitih načina, te predstavlja idealan način da u svakoj prilici – na nešto drugačiji način – upotpunite svoj stil.

The brief history of: Skorts

Iako se ovog proleća istakao trend pod kojim se podrazumeva nošenje suknje preko pantalona, njihova kombinacija nije nikakva novina. Šortsevi koji su dizajnirani da izgledaju kao suknje prvi put su se pojavili još krajem 19. i početkom 20. veka. Štaviše, francuski dizajner Paul Poiret je 1911. godine dizajnirao jupe-culottes – hibridnu kombinaciju dva odevna komada koji su se do tada nosili isključivo zasebno.

Iako u poslednjih nekoliko godina skorts sve češće viđamo, ovaj komad i dalje je mnogo popularniji kao deo ženske sportske opreme. Bilo da se bavite tenisom, golfom ili bilo kojim drugim sportom – prednosti kombinacije šortsa i suknje su očigledne. Ipak, udobna i prozračna tkanina, te zaštićenost tokom svih atletskih aktivnosti sada je postala i fashion statement. Upravo zato, šorts-suknje sada se mogu pronaći u različitim varijacijama i bojama.

Dakle, kroz šorts-suknje, funkcionalnost i praktičnost sjedinili su se sa modom. Ovaj odevni komad idealan je kako za casual & everyday odevne kombinacije, tako i za izlaske ili večere sa prijateljima. Upravo zbog toga, popisali smo one koji su dostupni kod nas – a uz koje ćete na jednostavan način spojiti lepo i korisno. Ovaj put, igramo za tim Zara i Stradivarius.

Trend alert: Skorts

Učitati još
Zatvori