Trend alert: Ponovo nosimo džempere oko vrata na “old money” način
Trend alert: Ponovo nosimo džempere oko vrata na “old money” način

Trend alert: Ponovo nosimo džempere oko
vrata na “old money” način

Old money is the way to be

Vanvremenska moda okrenuta minimalizmu nikada neće biti out of style – baš kako Taylor Swift kaže u jednoj svojoj pesmi.

Nemačka blogerka Xenia Adonts podsetila nas je na stilski klasik – džemper prebačen preko ramena / i potencijalno vezan sa prednje strane / koji simbolizuje old money estetiku.

Trend prebačenog džempera oduvek je važio stilski pogodak i vrhunac preppy estetike, a osobe od stila svesne su efekta koji se postiže ovim jednostavnim, affordable detaljem.

Preppy it is

Golferski i teniski stil preuzeli su streetstyle scenu i nametnuli preppy estetiku kao imperativ.  U džemperu prebačenom preko ramena možete otići na popodnevnu kafu, ali i na Wimbledon, te je style range ovog komada poprilično obiman.

DNK modne kuće Ralph Lauren Polo zasniva se upravo na estetici džempera na V izrez koje nonšalantno prebacujemo preko ramena, a twist je što se možete poigrati sa bojama i time manipulisati u kom stilskom smeru želite da se vaš autfit kreće.

Xenia jedan dan nosi sivi džemper, kada želi da postigne minimalističku kolor kordinaciju, a ostalim se poigrava sa vibrantnijim bojama kao što su crvena i žuta kojima razbija potencijalnu monotoniju autfita.

 

Džemper preko ramena – DIY

Good news – da biste ispratili ovaj trend ne morate da idete u shopping. Svi imamo pulover u svom garderobu koji, nadamo se, još niste odložili u zimske komade – ostavite par modela na policama da imate za lejering stajlinga.

Xenia džempere ogrnute oko vrata podjednako voli da nosi kako na pantalone tako i na suknje, a ovo je u poslednje vreme postao i njen signature touch kada je stajling u pitanju.

Končani, laganiji džemperi idealni su za poneti ako uveče zahladni, a do tada ih možete nositi upravo preko ramena i oko vrata. Quiet luxury wins again – a preppy stajling i ideologija minimalizma pobednički su tim i ove sezone.

Foto: Instagram / @xeniaadonts

Učitati još
Zatvori