Trend alert: Big belts are back
Trend alert: Big belts are back

Trend alert: Big belts are back

Big belts are back, baby!

Povratak boho estetike, koju je u fokus vratila Chemena Kamali svojom prvom kolekcijom za modnu kuću Chloe, već sada uzima maha.

Nije prošlo ni godinu dana od kada se Sofia Richie udala i kroz bridal aktivnosti proslavila queit luxury pravac oblačenja a modna scena se već umorila od nametnunog minimalizma. Moda slavi individualnost i autentičnost što ne ostavlja prostora za dosadne i jednodimenzionalne autfite.

Ovog proleća akcenat stavljamo na aksesoar, a ono što smo primetili je povratak velikih kaiševa. Fasten you (big) belts girls.

Style it like Josefine

Predvodnica skandinavske influens scene i jedna od naših modnih zvezda vodilja, Josefine Haaning Jensen, već neko vreme implementira velike kaiševe u svoje svakodnevne autfite.

Ona je jedan isti široki crni kaiš stilizovala na tri načina – na sve popularnije kapri pantalone, na basic crni jeans i na oversize bele široke pantalone. Style hack je taj da u ovom slučaju pojas služi isključivo kao dekorativni aksesoar, kako nijedan od ovih bottom delova nema toliko široke gajke. Kaiš se, shodno tome, pozicionira ispod struka i zategne toliko da može da bude fiksiran. On dodatno naglašava siluetu ali je njegova main uloga da ubije monotoniju naizgled basic autfita.

Danska blogerka je ujedno i jedna od prvih popularnih sociam media persona koja je rešila da započne big belt revival eru, a kada Josefine nešto proglasi trendom who are we to fight it? 

In big belts we trust 

Povratak velikih kaiševa dolazi u pravom momentu, kako običnu široku haljinu ili white shirt + jeans kombo možemo obogatiti upravo ovim aksesoarom.

Boho is back, belts are back – vreme je za sastavljanje shopping liste i update prolećnog garderobera. Ovo su takođe sjajne vesti za sve bohonostalgičare kojima su Sienna Miller i Alexa Chung godinama bile style uzori. Effortless chic era se vraća na velika vrata – embrace the cool girl spirit.

Foto: Instagram / @josefinehj

Učitati još
Zatvori