Tankinis are back: Ovo je ultimativni trend kupaćih kostima 2024. godine
Tankinis are back: Ovo je ultimativni trend kupaćih kostima 2024. godine

Tankinis are back: Ovo je ultimativni trend
kupaćih kostima 2024. godine

Da smo već ušli u naš summer mentality svedoči bezbroj letnjih modnih i beauty trendova koji uveliko cirkulišu društvenim mrežama. Upravo govor o povratku jednog zaboravljenog trenda dominira TikTok-om poslednjih nekoliko dana, a mi nismo mogli da ne primetimo burne reakcije koje je izazvao. U pitanju su tankinis kupaći kostimi, i već sada predviđamo da je reč o potencijalno najvećem swimwear trendu 2024. godine.

Tankinis – a love/hate relationship

Iako ste najverovatnije upoznati sa tankini kupaćim kostimima još od ranih 2000ih godina kada su uživale u velikoj popularnosti, za one koji su ipak propustili ovaj trend donosimo malu lekciju y2k modne istorije. Sama reč tankini podrazumeva spoj reči tank (top) i bikini, stoga predstavlja kupaći kostim čiji gornji deo ima oblik majice na bretele.

Međutim, kako je predviđanje da se tankini kupaći kostimi vraćaju na velika vrata dospelo do svačije TikTok for you stranice, neminovno je usledila i lavina podeljenih mišljenja povodom ovog modnog komada.

Dok je jedna polovina spremna da prigrli povratak ovog nostalgičnog trenda za predstojeće leto, druga polovina ipak snažno negoduje ovom, kako kažu, “detinjastom” i “neukusnom” trendu. Najviše nezadovoljstva primećujemo ipak potiče od gym zajednice, koja smatraju da ovaj trend obezvređuje sve uložene sate u teretani.

Ako nas pitate, tankinis kupaći kostimi su 100% Journal approved, a što se ekstenzivnog diskursa o vraćanju (nekima) nemilih trendova u modu tiče, podsećamo da je najbolja stvar kod trendova upravo ta što ne morate da učestvujete u njima.

Iako smo više nego sigurni da će tankini modeli kupaćih kostima tek da pronađu svoje mesto u predstojećim letnjim kolekcijama brendova, u nastavku donosimo tankini komade koje smo pronašli kod popularnog swimwear brenda Frankies Bikinis. 

Journal finds: Tankinis

Frankies Bikinis

Učitati još
Zatvori