Stylebook: Aron Piper
Stylebook: Aron Piper

Stylebook: Aron Piper

Čak i ako ste propustili da pogledate špansku seriju Élite, Aron Piper je ime – i lice – koje se, pre ili kasnije, pojavilo na početnoj strani vašeg Instagrama. Sada ga u svojim kampanjama i na revijama žele brendovi kao što su Dior, Loewe i Jacquemus, ali i Diesel i GCDS. U čemu je tajna mladog španskog glumca i muzičara, kojom je pobudio interesovanje modne industrije, sigurno ste se zapitali. Ili barem mi jesmo, zbog čega smo analizom njegovog stylebook-a pokušali da dođemo do odgovora.

Iako na prvi pogled oslikavaju aktuelne trednove, Aronovi modni izbori često su spoj nekoliko različitih stilova, savremene koliko i nekih ranijih epoha.

Tako ga možemo videti u kompletnom autfitu koji bi nalikovao nekom sa poslednje modne revije, da bi detaljima zatim ipak proizveo nešto drugačiji finalni rezultat. Takozvana gorra madrileño – vrsta beretke koja se u Španiji gotovo neodvojivo vezuje za madridske dekice – često je sastavni deo Aronovih autfita. Osim ovog aksesoara, glumca smo mogli da vidimo i zamotanog u karirani šal, ali i kaputima retro krojeva. Na taj način balansira između nekoliko stilskih odrednica, a rezultat su jedinstvene eklektične kombinacije.

Između Madrida i Berlina

Rođen u Berlinu, a odrastao u Madridu, Aron svojim stilom oslikava streetstyle kulture ova dva grada. Muzička tehno scena postala je sinonimna nemačkoj prestonici, dok glavni grad Španije u velikoj meri neguje duh 80-ih, perioda kada je doživeo kulturološki preporod čiji se uticaji i dalje primećuju. Tako svojim odabirom glumac zapravo spaja ove dve naizgled nespojive modne struje, pronalazeći zajednički jezik između njih. U tome ne pravi kompromise, pa je to možda i najvažnija modna lekcija kojoj nas uči – da je moda, više nego bilo šta drugo, zabavno igralište na kojem iskazujemo svoju autentičnost.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori