Splitski retro streetstyle iz osamdesetih koji nas je oduševio
Splitski retro streetstyle iz osamdesetih koji nas je oduševio

Splitski retro streetstyle iz
osamdesetih koji nas je oduševio

Kada govorimo o stilu, naglasak je prvenstveno na posebnosti pa tek onda modnim detaljima i komadima koje nosimo. Zapravo, imati poseban stil, značilo bi da je sve to ukomponovano u celinu. No, kada gledamo streetstyle fotografije splitskih lepotica iz osamdesetih, ne možemo dan ne zaključimo kako su u to vreme žene zaista imale stila. Legendarni fotograf Feđa Klarić je svojim fotoaparatom ovekovečio neke od najlepših trenutaka sa splitske rive tog vremena i tako ostavio uspomenu na vreme u kom su moda i muzika bile na vrhuncu.

Modni stil osamdesetih vraća se na velika vrata

Estetiku, koja je vladala osamdesetim, možemo primetiti na ovim fotografijama. Popularne retro patike, oversized majice, kožne rock jakne i neonske boje samo su neki od trendova koji su se vratili na velika vrata. Činjenica je da se moda vrti u krug, a koji trend ćemo prihvatiti zavisi od nas. U moru izbora, potrebno je zadržati vlastiti stil u koji ćemo ukomponovati modne komade. Na ovim fotografijama možemo videti pravi i istinski stil, veselih mladih ljudi, koji su u to vreme konzumirali sve blagodeti grada Splita. Počevši od sunčane rive na kojoj su se okupljali, do kultnih mesta na kojima su se nalazili. Vreme, u kom je grad bio pun mladih stylish ljudi koji su stvarali neku novu subkulturu grada Splita, pamtimo po vrhunskoj estetici koju možemo videti i na fotografijama.

Streetstyle koji može da parira evropskim metropolama

Modni stil koji možemo primetiti na ovim fotografijama, zaista može da parira streetstylu svetskih metropola. Razigranost, osobnost i upečatljivi modni detalji ove fotografije čine posebno vrednima. Klasični zimski outfiti su u korelaciji s razigranim i vibrantnim outfitima, a od boja i uzoraka se nosilo doslovno sve. Moda je zapravo igra i da bismo se uhvatili u koštac s njom potrebno je detaljima upotpuniti vlastiti stil. Na kraju dana, najbitnije je da se sami dobro osećate u vlastitim kombinacijama. U nastavku pogledajte fotografije splitskog streetstyle-a koje vam mogu poslužiti kao svojevrsna inspiracija kako na pravi način koketirati s modom i osećati se dobro u sopsvenoj koži. Energija, koja pršti iz ovih fotografija je na kraju puno više od običnih modnih komada. Streetstyle uspomena koju ćemo uvek rado gledati.

Foto: Feđa Klarić

Učitati još
Zatvori