Sneaker rotation: Evo kakve patike nosimo ovog proleća
Sneaker rotation: Evo kakve patike nosimo ovog proleća

Sneaker rotation: Evo kakve patike
nosimo ovog proleća

Sa novim stilskim ideologijama dolazi i svojevrsna smena unutar sneaker kulture. Modne entuzijastkinje upravo tragaju za idealnim prolećnim modelima patika, a mi smo uveliko pinovali one najpopularnije. Proleće je oduvek bilo sinonim za nonšalantnost i lagane materijale, te smo istu mantru promenili i prilikom analize trendova kada je reč o IT patikama na sceni.

Jasno je da su adidas Samba najpoželjniji model i potražnja za istim još uvek ne opada. Međutim, nakon klasičnog colorwaya primetili smo da će ove sezone dominirati jarke boje poput crvene, zelene, plave i roze. Ni žute ne izostavljamo iz jednačine, ali njihovu filozofiju prvobitno vezujemo za Onitsuka Tiger modele i to originalnu Mexico 66 verziju koja pretenduje da preuzme tron najpopularnije siluete godine.

Nikako ne smemo da izostavimo ni adidas Gazelle i Spezial modele čiji je povratak na scenu bio gotovo grandiozan poput Sambi. Popularizaciju Samba modela je bespogovorno uslovio Blokecore koji se oslanja na fudbalsku estetiku sedamdesetih godina koja naglašava nošenje dresa i van terena. Sa druge strane, Handball Spezial model, kako i sam naziv nagoveštava, krajem sedamdesetih bio je ultimativna patika za rukomet, da bi uskoro dobio status popularne lifestyle siluete koju smo imali priliku da detektujemo prvo na ulicama Nemačke, zatim Velike Britanije,  a kasnije i širom Evrope.

Bilo kako bilo, u kategoriji patike za proleće nalaze se i neizostavni Air Max modeli. Naš izbor ovog puta su Air Max 97 patike, a pored njih iz redova Nike patika izdvajamo i Dunk model. Svojevrsni revival doživeo je Cortez – model koji je zaslužan za status koji Nike danas uživa.

Journal finds: Patike za proleće

buzz / adidas gazelle
buzz / nike cortez
buzz / superstar
buzz / adidas campus
buzz / adidas gazelle
buzz / nike air max 97
tike / adidas samba
tike / adidas spezial
tike / nike sb dunk
tike / new balance 1906n
tike / ascis gel 1130

Foto: Instagram (@lara_bamnn, @linda.sza, @irisloveunicorns, @sofiamcoleho), Buzz, Tike

Učitati još
Zatvori