Painted buzz cut trend Dennisa Rodmana pronašli smo na ulicama Beograda
Painted buzz cut trend Dennisa Rodmana pronašli smo na ulicama Beograda

Painted buzz cut trend Dennisa Rodmana
pronašli smo na ulicama Beograda

Miljenici pop kulture su akteri-vizonari koji krše nametnuta moralna i modna pravila jednog društva. Buntovnici devedesetih izgradili su temelje današnjim generacijama koje sve više manifestuju svoj karakter kroz intrigantne vizuelne pojave. Jedno je sigurno, učili su od najboljih. Šampion pre Bulls-a i zakleti fan Pearl Jam-a najskoriji je primer. Danas svi žele da izgledaju kao Dennis Rodman 1996. godine, pa čak i Rodman himself.

@dennisrodman
@dennisrodman

Svetlosnu godinu pre Kid Cudija i Young Thuga, Dennis Rodman nosio je ženske kratke majice i suknje. Pojavljivanje u venčanici jer se venčao sam za sebe, dolazak na VMA dodelu nagrada u svilenkastoj veš majici do popuka, kao i neizostavne brze naočare samo su neki od primera Rodmanovog stila. Ipak, trend koji ne samo što se održao do dan-danas, već se pojavio i na ulicama svetskih gradova, pa tako i Beograda, jeste – painted buzz cut.

@dennisrodman
@dennisrodman

Apsurdnost stalnog menjanja frizura odnosno printova na kosi, zapravo je bio lek za sopstveni oporavak Dennisa Rodmana. Večiti aktivista i vizuelni glasnogovornik, svojim frizurama davao je podršku u borbi protiv raka, pa čak i glorifikovao saigrača Scottiea Pippena i njegov povratak u Bullse. Čuvena lime green frizura Dennisa Rodmana ovekovečena je u legendarnoj emisiji Davida Lettermana. U toku emisije Rodman slikovito objašnjava Lettermanu trend zelene boje tako što mu upravo zeleni sprej nanosi na njegovu kosu.

@dennisrodman
@dennisrodman

U nastavku pogledajte kako painted buzz cut trend izgleda na beogradskim ulicama.

@bogdan_djakovic
@bogdan_djakovic
@adamsrdanov
@adamsrdanov
@gugletasucks
@gugletasucks
@mixavujic
@mixavujic
Učitati još
Zatvori